Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Нещата, от които се отказваме за една мечта и Сурови пълнозърнести барчета

И отново сме тук, и отново ще говорим за чиа семената, но този път ще ги използваме като добавка към съставките за пълнозърнести барчета.


      Да ви призная, първият ми опит с тези здравословни десертчета беше пълен провал. Не знам защо се получи така, но станаха прекалено сладки /а добавих само 2 с.л. мед!/. Мисля, че грешката ми беше в това, че въобще добавих мед, защото фурмите придават достатъчно сладост. Трябваха ми близо два месеца да се ''престраша'' пак да опитам. Но ето, че този път имаме положителен, вкусен и ароматен резултат :) 


      Няколко човека вече ги опитаха и почти не останаха, но всички останаха доволни, аз също, което е най - важно :) Но друг екзистенциален въпрос ми се върти в главата последните дни. Не само за Протеиново - пълнозърнесто - суровите барчета, от които толкова се ''страхувах'', а има ли граници в нещата, които правим, ако преследваме мечтите и целите си? И въобще къде трябва да спрем, заслужава ли си да жертваш нещо сигурно, за да преследващ една мечта, т.е. нещо несигурно и неясно, че е някъде ''там''. Най - вероятно всичко се свежда до инерцията, по която си се пуснал в този етап от живота си и колко силно искаш да осъществиш целите си.


      Прекалено голяма ли е цената на преследването на целите, независимо от всичко и всеки, независимо от привидно спокойния живот, който живееш и върховете, които си покорил, за да го постигнеш? Нали ''Животът обича смелите'', но колко да е смелостта, за да не граничи с глупостта?

***
      В състава на Суровите пълнозърнести барчета има бадеми, черни фурми, стафиди, ленено семе, семена чиа, кокосови стърготини, тиквени семки, какао ... Вече говорихме за семената чиа, за лененото семе съм събрала информация тук и за стафидите също сме говорили. Хубавото е, че всички съставки са напълно натурални, без допълнително подсладители, набухватели, емулатори и всички онези неща, които се съдържат в съвременните ''здравословни'' храни на широкия пазар.


      Не е необходими да казвам, че всяка една от съставките може да бъде заменена /пропусната/ и да се импровизира до безкрай :) Все пак, трябва храната да ни доставя максимално удоволствие!


Ето и необходимите продукти:
1/4 ч.ч. ленено семе;
1/4 ч.ч. чиа семена;
3 с.л. сурово неподсладено какао;
1/3 ч.ч. кокосови стърготини;
1/3 ч.ч. тиквено семе;
2 с.л. стафиди;
15 бр. черни фурми;
2 с.л. кокосово масло /нямах и използвах обикновено/; 
1/2 ч.ч. сурови бадеми;


Начин на приготвяне:
Всички продукти се слагат в робот и се смилат до хомогенност. Трохите се изсипват в тава, покрита с хартия за печене, притискат се добре, за да се оформи блат, който ще се нареже по - късно и се прибира в хладнилника за няколко часа, докато стегне добре.


Преди сервиране се нарязва на правоъгълници.
Да ви е сладко! :)




Рецептата е адаптирана от тук.



2 comments:

  1. Творението изглежда приказно и рецептата звучи страхотно - май ще трябва да си направя :) А за смелостта и глупостта - ако целта е мечта, освен теб кой би могъл да определи кое е глупаво и кое не? Май няма такъв съдник :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Задължително да си направиш! :) А за второто - може би имаш право!

      Delete