Тиквените бомбички се родиха след остатъка на тиква от последното готвене и един останал пакет кори за баница. Нищо кой знае какво, изискано или префърцунено, но пък мога да ви гарантирам, че ще ви е много вкусно!
Не мога да ви кажа всичките съставки с точност до грамаж, защото го направих на око, за точно 10 минути...
Но нека обобщя съставките:
- 2 ч,ч, сварена тиква;
- 1 ч.ч. кафява захар;
- 1 ч.л. канела;
- 1/2 ч.л. индийско орехче;
- 1/2 ч.ч. счукани орехи;
- 1/2 ч.ч. стафиди;
- Няколко кори за баница;
- Малко разтопено масло;
Начин на приготвяне:
Сваряваме тиквата и докато е още топла, сипваме захарта и намачкваме, за да може захарта да се разтвори в топлата тиква. Накрая добавяме и останали продукти и разбъркваме.
Нарязваме корите за баница на квадрати и редим кора за баница, намазваме с разтопено масло и отново кора за баница. Така трябва да има няколко кори, за да не се разкъсат и да изпадне плънката. Подготвяме си и формички за мъфини. Сипваме от сместа в средата на квадратчето и загъваме, поставяйки във формичката за мъфин. Отгоре отново намазваме с малко разтопено масло.
Печем в предварително загрята фурна на 170С до лек златист загар.
Оставяме да поизстинат във формичките и тогава изваждаме. Може да ги сервирате топли с топка сладолед или студени и чака топло кафе. На мен и двата варианта ми допаднаха.
Ти си избери свой :)
Ели, с удоволствие бих си хапнала от тези привлекателни тиквени бомбички :)
ReplyDeleteПоздрави и усмихнат октомври!
,
Христинка, веднага ти опаковам няколко за вкъщи, ти само сложи кафето :)
DeleteПоздрави и хубав ден!
Ели, много са симпатични и апетитни! Аз още не съм поканила тиквата на трапезата...:)
ReplyDeleteХубав есенен ден!
Благодаря ти, мила Бети :) Аз толкова обичам тиква, че се чудя какво да приготвя в това време от годината, само и само да не е с тиква :)
DeleteКрасив есенен ден и на теб!
Ех, какви малки симпатични бомбички. Чудни са!
ReplyDeleteПоздрави! :)
Благодаря ти, Светле :)
DeleteНека не е префърцунено, защото така е идеално, Ели, ама отвсякъде! Взимам си една бомбичка утре за закуска. :)
ReplyDeleteХубав уикенд!
Гери, изпращам ти не една, а няколко, за да имаш сили за през целия ден :)
DeleteПоздрави, мила!
Есенно великолепие,едноврмено хрупкаво и сочно,уникален десерт,Ели!
ReplyDeleteБлагодаря ти, мила Роси :)
DeleteПоздрави и усмивки ти пращам!