Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Най - вкусната крем супа

Сещате ли се за онези моменти, в които не ви се хапва нищо друго, освен вкусна домашна супа? Не каква да е, а крем супа!

     За съжаление, последния път, когато приготвях такава супичка, беше крем супа от броколи, вкъщи само аз си я ядох. На никого не му хареса. А беше толкова вкусна! Грехота да я изхвърля. И как? Храна не се изхвърля. Малко ми дойде в повечко и ми беше трудно, не исках да поглеждам броколи дълго време след това, но дойде моментът, в който пак да ми се прияде супа. Този път реших, че няма да е от броколи. Може пък това да е била причината за ''провала'' ми миналия път.
         Скокнах набързо до магазина и взех един буркан грах. Да, сега щеше да бъде грахова :)

В последствие си промених мнението, след като отворих хладилника и намерих няколко моркова, картофа и една глава червен лук ...

Необходими продукти:
  • 400 гр. грах;
  • 3 малки картофа;
  • 4 моркова;
  • 1 глава червен лук;
  • 1.5 ч.ч. ядково мляко;
  • 1/5 ч.ч. течна сметана;
  • около 100 гр. масло;
  • 2 ч.л. червена хималайска сол;
  • 4 с.л. настирган пармезан;
  • 2 ч.л. червен пипер;
  • копър;

Начин на приготвяне:
Тук вече идва интересният момент от онази вечер :) 
След като обелих и нарязах картофите и морковите, ги сложих в тенджера да се варят. Добавих граха, водата от буркана с грах и нарязаната глава лук. Оставих ги да се варят, докато омекнат толкова, че да може да се пасират. 
След като повече от половината вода беше извряла, свалих от котлона и добавих подправките. 
Добавих маслото /ако ви е много, добавете половината/.
В отделен съд затоплих сметаната и млякото /използвах бадемово/, за да  ги добавя към сварените зеленчуците, след като ги пасирам. 
Взех пасатора и на първата минута, когато дори половината не беше пасирано, уредът се развали!! Представяте ли си? Умрях си от смях :) И сега какво да правя? Бях твърдо решена, че ще имаме крем супа за вечеря. Съдбата не беше на моя страна и сякаш някакви ''зли сили'' не искаха да си завърша супата :)


Решението? Взех една голяма цедка и след като зеленчуците бяха сварени идеално реших, че ще ги прекарам през помощното средство. Около час по - късно всички зеленчуци бяха станали на копринено гладко пюре. Изглеждаше страхотно! 
Прибавих към него затоплените мляко и сметана и нарязания на ситно копър. Подправих на вкус, имаше нужда от още малко сол.

Всички си облизаха пръстите и още същата вечер моето произведение на изкуството свърши! Това със сигурност беше най - вкусната крем супа, която бях опитвала! :)

Пропуснах да спомена, че идеалната комбинация беше допълнена от пълнозърнестия хляб със сушени домати .
Да ви е сладко!

No comments:

Post a Comment