Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Края на лятото и вечерите около огъня


Краят на лятото или идва, или на мен ми се иска прекалено много вече да е есен и всичко да е оцветено в топли цветове! И колкото и да усещам миризмата на дъжд, усещам и 39те градуса, които показваше колата ми вчера. 
Колкото и да са големи горещините и да искам вече да са си отишли отдавна, все още имаме летните прохладни вечери около камината. Което си е голяма утеха!


Вечерята няма да е същата, ако няма и нещо сладко. Това, което приготвих, беше чиста доза импровизация с наличните продукти от хладилника.


За по - заинтересованите ще кажа, че изпекох бутер тестото във форма с падащи стени и след като поизстина, го напълних с крем от разбита сметана, малко маскарпоне, малко цедено кисело мляко, пудра захар, кокосови стърготини и чиа семена. Отгоре подредих подръчните плодове.Получи се много приятен и лек десерт, който издържа без проблем час и половина, докато стигна до вилата и не се разпадна.Коктейлите бяха нещо средно между "Нещо газирано с мента, Просеко, лимон и лайм" и "Превъзходство" :)2 comments:

  1. Искам и аз такъв край на лятото! :)

    ReplyDelete
  2. И нека бъде така по-дълго. И земята бавно се обагри в есен....

    ReplyDelete