Да си призная, този път се затрудних изключително много какво да правя с месечната дажба от лимони. И тъй като лимонадата малко ми омръзна, се спрях на голям тарт с лимонов крем.
Използвах рецептата за лимонов крем и основа от тук, но ми се искаше да добавя и еклери, и така и направих. Кремът трябваше да е по - гъст, отколкото при предишните тарталети, така че добавих само половината от водата. За основа използвах същите продукти х2. За мое съжаление, нямах никакво време да направя и еклери, така че ползвах готови. В общи линии последователността е следната:
Изстиналата основа се намазва с лимоновия крем, отгоре се подреждат еклерите, нарязаните ягоди, боровинките и посипваме с филирани бадеми и пудра захар. Препоръчвам ви да го оставите за около час в хладилник, но и да се извади за поне час на стайна температура преди консумация, за да може тестото да не е прекалено твърдо.
И все пак винаги можете да импровизирате. Там се крие удоволствието от готвенето. Никой не би открил нещо интересно, следвайки всичко точно. Важен е крайният резултат. В моя случай, хората, за които беше предназначен десерта, останаха доволни :)
Което ме навежда на мисълта, че за да променим нещо в живота си, трябва да излезем от инерцията и рутината, на която сме свикнали всеки ден. А промяната винаги е хубаво нещо. Кара те да се чувстваш жив. Аз от своя страна мога да благодаря за лимоните и с ентусиазъм и усмивка да очаквам следващата порция :)
Да ви е сладко :)
Използвах рецептата за лимонов крем и основа от тук, но ми се искаше да добавя и еклери, и така и направих. Кремът трябваше да е по - гъст, отколкото при предишните тарталети, така че добавих само половината от водата. За основа използвах същите продукти х2. За мое съжаление, нямах никакво време да направя и еклери, така че ползвах готови. В общи линии последователността е следната:
Изстиналата основа се намазва с лимоновия крем, отгоре се подреждат еклерите, нарязаните ягоди, боровинките и посипваме с филирани бадеми и пудра захар. Препоръчвам ви да го оставите за около час в хладилник, но и да се извади за поне час на стайна температура преди консумация, за да може тестото да не е прекалено твърдо.
И все пак винаги можете да импровизирате. Там се крие удоволствието от готвенето. Никой не би открил нещо интересно, следвайки всичко точно. Важен е крайният резултат. В моя случай, хората, за които беше предназначен десерта, останаха доволни :)
Което ме навежда на мисълта, че за да променим нещо в живота си, трябва да излезем от инерцията и рутината, на която сме свикнали всеки ден. А промяната винаги е хубаво нещо. Кара те да се чувстваш жив. Аз от своя страна мога да благодаря за лимоните и с ентусиазъм и усмивка да очаквам следващата порция :)
Да ви е сладко :)
No comments:
Post a Comment