Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Най - лесният чийзкейк

Честно казано, не познавам човек, който не обича чийзкейк. Познат още от Древна Гърция и стъпвайки в модерна Америка през далечната 1872 година.



      Независимо от сезона, този десерт е винаги актуален. Въпреки че е лесен за приготвяне, той е подходящ и за хора, спазващи някакъв вид хранителен режим - използвайки извара, вместо маскарпоне /например/.  Независимо дали ще бъде поднесен с пресни плодове /дори лимони/, мед, сладко или желе, ядки или шоколад, няма да сбъркате.


Чийзкейкът може да бъде приготвен с повече от два слоя. Добре познатият бисквитен слой, който служи за основа от счукани бисквитки и горният слой, който е смес от меко сирене, яйца и захар. Но не винаги е така :) Десертът може да бъде както суров, така и печен. В различните държави, сирената за приготвянето му се различават.



И както вече ви казах, сега ще ви представя най - лесният чийзкейк :)
Необходими продукти:

  • 400 гр. кофичка цедено кисело мляко;
  • 400 гр. извара;
  • 6-7 с.л. мед /сироп от агаве/;
  • 7-8 с.л. сладко по избор;
  • няколко листа свежа мента;

За основата:

  • 1 пакет обикновени бисквити;
  • 5-6 с.л. меко масло;


Приготвяне:
Натрошете бисквитките на малки парченца и ги смесете с мекото масло до получаване на консистенция на ''мокър пясък''. Изсипете ги във форма за торта с падащи стени и притиснете по дъното до оформяне на бисквитен блат.
Сложете го в хладилника да стегне за малко.

За горния слой смесете изварата и киселото мляко с меда до хомогенна смес. Изсипете я върху бисквитения блат и приберете чийзкейка в хладилника за няколко часа.

Преди поднасяне украсете със сладкото и листенцата мента.



Да ви е сладко :)

No comments:

Post a Comment