Гледайки тази торта, се чудех какво толкова й харесват хората. Предвид съставките, но се оказа много лека и приятна. За тези, които вече сте опитвали такава, може би ще прибавите още една рецепта към онези, които имате. А за останалите, задължително си я пригответе. Няма да съжалявате и около вас ще останат доволни :)
Ето и продуктите:
Да ви е сладко :)
Ето и продуктите:
- 20 гр. желатин;
- 100 мл. минерална вода;
- 7 с.л. захар;
- 1 ампула ванилия;
- 300 гр. кисело мляко;
- 400 мл. сметана;
- 250 гр. бишкоти;
- 500 гр. малини;
- шепа боровинки;
Рецептата съм взела от хубавия блог на Ева, но съм направила леки промени при направата.
Начин на приготвяне:
Малините се измиват. Във форма с подвижден борд нареждаме бишкотите по дъното и стените. Накисваме желатина в студена вода според указанията.
Загряваме водата и захарта като след това ще разтворим и желатина в получения сироп.
Леко пасираме малините и ги смесваме със сиропа, киселото мляко и ваниловия екстракт. Охлаждаме сместа, докато започне да желира.
В отделна купа разбиваме сметаната до крем и я прибавяме към останалата смес. Така полученият мус изсипваме във формата с бишкотите и оставяме в хладилник за поне 5-6 часа, за да стегне.
Декорираме с малини и боровинки.
No comments:
Post a Comment