Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Шарлота с горски плодове

Гледайки тази торта, се чудех какво толкова й харесват хората. Предвид съставките, но се оказа много лека и приятна. За тези, които вече сте опитвали такава, може би ще прибавите още една рецепта към онези, които имате. А за останалите, задължително си я пригответе. Няма да съжалявате и около вас ще останат доволни :)


Ето и продуктите:

  • 20 гр. желатин; 
  • 100 мл. минерална вода;
  • 7 с.л. захар;
  • 1 ампула ванилия;
  • 300 гр. кисело мляко;
  • 400 мл. сметана;
  • 250 гр. бишкоти;
  • 500 гр. малини;
  • шепа боровинки;
Рецептата съм взела от хубавия блог на Ева, но съм направила леки промени при направата.

Начин на приготвяне:
       Малините се измиват. Във форма с подвижден борд нареждаме бишкотите по дъното и стените. Накисваме желатина в студена вода според указанията. 
       Загряваме водата и захарта като след това ще разтворим и желатина в получения сироп.
Леко пасираме малините и ги смесваме със сиропа, киселото мляко и ваниловия екстракт. Охлаждаме сместа, докато започне да желира.


      В отделна купа разбиваме сметаната до крем и я прибавяме към останалата смес. Така полученият мус изсипваме във формата с бишкотите и оставяме в хладилник за поне 5-6 часа, за да стегне.
     Декорираме с малини и боровинки.


 Да ви е сладко :)







No comments:

Post a Comment