Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Къде отиде времето и суров шоколадов мус с авокадо

Напоследък въпреки голямото ми желание да си изкарам един цял вкъщи, пиейки ментов чай, излежавайки се на дивана с пълна плейлиста с филми в дъждовното лятно време ... не ми се получава!




      Непрестанният цикъл от задачи за изпълняване, между работните смени, е безкраен. Не си мислете, че искам да се оправдавам по някакъв начин, но времето за любимото хоби /и фотография/ драстично намаля ... И въпросът ми сега е: Къде отиде времето? Денят става все по - дълъг с /уж/ наближаващото лято, броят на дневните задължения не се е увеличил, но нещата придобиха друг облик :)


   
 Може би и това е причината нещата, които приготвям да отговарят на едно много важно условие. И то е следното: Максимално малко време за приготвяне /и минимални усилия :)/.
      А понякога с минимални усилия, се получават страхотни резултати. Мусът, който приготвих, по - точно идеята за него беше породена от един спор с мои приятели, които твърдяха, че мус от авокадо идеално се съчетава с шоколад /какао/. Те, за разлика от мен, са много по - вещи в суровоядството /веганстово, вегетарианството и т.н./. И след нашия ''спор'' несигурно се запътих към един от големите супермаркети в близост и малко след това, за не повече от 20тина мин мусът беше готов.
     Държа да отбележа, че останах приятно изненадана :) Приятелите ми бяха абсолютно прави! Мусът е невероятен и си заслужава вниманието и 20те минути :) Вкусът на авокадо е почти незабележим и ароматът е убийствен! В съчетание с ягоди или някакъв плод, имате идеален летен десерт.



А ето и необходимите продукти за Шоколадово-ликьорен мус с авокадо:
  • 3 броя малки меки авокадо;
  • 5-6 с.л. неподсладено какао;
  • 4-5 с.л. шоколадов ликьор;
  • 10-12 обезкостени чери фурми;
  • 2 с.л. фино смлени бадеми;
  • кокосови стърготини за поръсване;


Начин на приготвяне:
Обезкостяваме авокадото и го нарязваме на парчета.
Изсипваме всички съставки в чопър и смиламе до хомогенна смес.
При сервиране поръсваме с кокос :)

Бързо, лесно и вкусно!



Да ви е сладко :)

No comments:

Post a Comment