Помните ли, че съм споменавала колко обичаме да има нещо тип ''топено сирене'' за мазане, наред с природосъобразното и здравословно хранене... И всеки път, разбира се, се купува нещо мазно и тежко, което не е нито едното, нито другото от двете изброени по - горе :)
И както става с повечето неща, които приготвям, това също чакаше своя ред на опашката.
Този дип и безумно вкусните крекери ще намерят почетно място на масата за привържениците на вегетарианската/веганска/безмесна кухня. Двете рецепти са моя чиста импровизация, но определено останах доволна от резултата!
Необходими продукти за дип от авокадо и хумус:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEicndi2zSE6dS7m6yosK4iAkugJRKmNicvBo2I5MM510Ex8WqJrau7qmuTF_tUmNhmR2XV5VEmZ1-CdJ1YvDR3SJxlFwGk_3DyRKXk76g39tyTIjrdfblirbNZ1uomUAvPTzJQOc-c32NAb/s1600/IMG_0194(1).JPG)
Начин на приготвяне:
За направата му ще ви е необходим чопър или някакъв друг вид миксер/пасатор. Обелваме авокадото и обезкостяваме маслините. Слагаме граха да заври за няколко минути, колкото да омекне леко, но да запази зеления си цвят. Смесваме всички съставки в чопъра и миксираме съставките до получаване на хомогенна смес.
Според вкуса, може да се добави повече лук /да се замени с чесън/, магданоз и други подправки.
Съхранява се в хладилник, в затворена кутия.
Необходими продукти за крекерите:
Начин на приготвяне:
В касерола слагаме водата и маслото и оставяме да заври, докато маслото се разтопи напълно. В друга къпа смесваме овесените трици, кафявата захар, солта, содата, брашното и слънчогледовите семки. Тази смес се залива с водата с масло и се омесва тесто.
Разточваме върху хартия за печене и слагаме в предварително загряна фурна на 165С градуса за около 30-40мин, докато краищата започнат да потъмняват леко. Използвайте режим на фурната с вентилатор.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjmlelfpC8TFijipKF1UXKL7tNNFAhdmACA4-jMIkKjf7fbYSHO7QOLavABlC-UDoRGF6TAuGf0I1owrqawl5zv_KAWR_aqKubli_qhmr70aDmyUa5OaJEa6TmJnLYlN8RIIunPlVleklLd/s1600/IMG_0225(1).JPG)
След като изключите фурната, отворете вратичката и оставете още малко, докато изсъхнат още малко и станат хрупкави.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhlNqI8-7ys3cWdOeHXZuyG1gZanJCIQDgKTPjmgtq7NTJZQJ_Cs7cFJJlqLw0r4PXRB95eZSuGIufmuAVQQCnbgxrn5gdA4gh8CAPyMi9qCIBnfqE09Aakun-XMSXv8QkCcy5sAHkM_xKz/s1600/IMG_0201(1).JPG)
И както става с повечето неща, които приготвям, това също чакаше своя ред на опашката.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5nvejSdEN2r_n3N4fDjy7Gt8RXBhk7EZ5jAY_1XVxRFszXb6bL_HjcR24IvXGXCFNOtK9eEGsgn93MyD3I7RvgMlYm2n1FnJRDx2dsi_iwGGQFSoX-iTOnQvw_npakIv0a64EiRUlGmxD/s1600/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%B5%D1%80%D0%B8,+%D0%B4%D0%B8%D0%BF+%D0%BE%D1%82+%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B4%D0%BE+%D0%B8+%D1%85%D1%83%D0%BC%D1%83%D1%81+%D0%B8+%D1%81%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0+%D1%81+%D0%BC%D0%BE%D1%86%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B0+%D0%B8+%D1%8F%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8.jpg)
Този дип и безумно вкусните крекери ще намерят почетно място на масата за привържениците на вегетарианската/веганска/безмесна кухня. Двете рецепти са моя чиста импровизация, но определено останах доволна от резултата!
Необходими продукти за дип от авокадо и хумус:
- 1 брой добре узряло авокадо;
- 180 гр. натурален хумус;
- 7-8 броя меки маслини без костилка;
- 1 връзка копър;
- 90 гр. сурови обелени тиквени семки;
- 20 гр. сурови орехи;
- 100 гр. зелен грах /може и от консерва/;
- 1 стрък пресен лук;
- щипка сол;
Начин на приготвяне:
За направата му ще ви е необходим чопър или някакъв друг вид миксер/пасатор. Обелваме авокадото и обезкостяваме маслините. Слагаме граха да заври за няколко минути, колкото да омекне леко, но да запази зеления си цвят. Смесваме всички съставки в чопъра и миксираме съставките до получаване на хомогенна смес.
Според вкуса, може да се добави повече лук /да се замени с чесън/, магданоз и други подправки.
Съхранява се в хладилник, в затворена кутия.
Необходими продукти за крекерите:
- 200 гр. фини овесени трици;
- 30 - 40 гр. пълнозърнесто брашно;
- 20 гр. обелени слънчогледови семки;
- 20 гр. кафява захар;
- 1/2 ч.л. сода;
- 100 мл. вода;
- 30 гр. масло;
- 1 ч.л. сол;
Начин на приготвяне:
В касерола слагаме водата и маслото и оставяме да заври, докато маслото се разтопи напълно. В друга къпа смесваме овесените трици, кафявата захар, солта, содата, брашното и слънчогледовите семки. Тази смес се залива с водата с масло и се омесва тесто.
Разточваме върху хартия за печене и слагаме в предварително загряна фурна на 165С градуса за около 30-40мин, докато краищата започнат да потъмняват леко. Използвайте режим на фурната с вентилатор.
След като изключите фурната, отворете вратичката и оставете още малко, докато изсъхнат още малко и станат хрупкави.
No comments:
Post a Comment