Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Дип от авокадо и хумус с пълнозърнести крекери

        Помните ли, че съм споменавала колко обичаме да има нещо тип ''топено сирене'' за мазане, наред с природосъобразното и здравословно хранене... И всеки път, разбира се, се купува нещо мазно и тежко, което не е нито едното, нито другото от двете изброени по - горе :)
И както става с повечето неща, които приготвям, това също чакаше своя ред на опашката.




        Този дип и безумно вкусните крекери ще намерят почетно място на масата за привържениците на вегетарианската/веганска/безмесна кухня. Двете рецепти са моя чиста импровизация, но определено останах доволна от резултата!
   

Необходими продукти за дип от авокадо и хумус:
  • 1 брой добре узряло авокадо;
  • 180 гр. натурален хумус;
  • 7-8 броя меки маслини без костилка;
  • 1 връзка копър;
  • 90 гр. сурови обелени тиквени семки;
  • 20 гр. сурови орехи;
  • 100 гр. зелен грах /може и от консерва/;
  • 1 стрък пресен лук;
  • щипка сол;


Начин на приготвяне:
      За направата му ще ви е необходим чопър или някакъв друг вид миксер/пасатор. Обелваме авокадото и обезкостяваме маслините. Слагаме граха да заври за няколко минути, колкото да омекне леко, но да запази зеления си цвят. Смесваме всички съставки в чопъра и миксираме съставките до получаване на хомогенна смес.
       Според вкуса, може да се добави повече лук /да се замени с чесън/, магданоз и други подправки.
        Съхранява се в хладилник, в затворена кутия.




Необходими продукти за крекерите:
  • 200 гр. фини овесени трици;
  • 30 - 40 гр. пълнозърнесто брашно;
  • 20 гр. обелени слънчогледови семки;
  • 20 гр. кафява захар;
  • 1/2 ч.л. сода;
  • 100 мл. вода;
  • 30 гр. масло;
  • 1 ч.л. сол;


Начин на приготвяне:
     В касерола слагаме водата и маслото и оставяме да заври, докато маслото се разтопи напълно. В друга къпа смесваме овесените трици, кафявата захар, солта, содата, брашното и слънчогледовите семки. Тази смес се залива с водата с масло и се омесва тесто.
     Разточваме върху хартия за печене и слагаме в предварително загряна фурна на 165С градуса за около 30-40мин, докато краищата започнат да потъмняват леко.  Използвайте режим на фурната с вентилатор.



          След като изключите фурната, отворете вратичката и оставете още малко, докато изсъхнат още малко и станат хрупкави.



No comments:

Post a Comment