Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Вечерни празненства на сетивата с камембер и сладко от бели череши

Странно е как човек може да/ или да не/ хареса/заобича нещо /в случая продукт/ при определени обстоятелства и условия. Няколкото ми срещи с камембер преди не минаха така, както очаквах и го бях пратила в списъка ми с храни, които не обичам, допреди няколко дни...




      Май така се случва и с хората и често може да се откажеш от общуването си с някого, защото си бил свидетел на случка, която ти е повлияла. Като да извадиш нещо от контекста и да му придадеш изцяло друг смисъл. Не е правилно и в повечето случаи е добре да се даде още един ''шанс'', за да добиеш по - обща представа за анализирания ''обект'' и може би за по - смислен социален контакт. Заслужава си да бъдем търпеливи. Не заради другите, а заради самите себе си. След години няма да помним нещата, които сме изоставили в бързината и на които сме обърнали прекалено малко внимание. Все пак ние сме това, което сме, заради хората от обкръжението ни и заради местата, които посещаваме и обогатяват кръгозора ни.
      Така че не всичко трябва да бъде зачеркнато при първото ''недоразумение'' и не всеки при трудност в общуването. Хората сме различни.



      Преди няколко дни попаднах на блог - http://www.lamartinia.com/, който страшно ми хареса и за отрицателно време/няколко часа:)/ бях прегледала повечето публикации. Личи си как всичко е направено с любов и естетически подредено, за да гали окото. Попаднах на множество публикации, красиви снимки, интересни истории, страхотни рецепти, които ме заинтригуваха и ги оставих за ''по натам'', но една по - специално грабна вниманието ми и още същата вечер беше сервирана на масата за вечеря.
      По принцип съм любител на сирена и кашкавали, но не е като да обичам камембер, както споменах по - горе, първите ни няколко срещи не протекоха добре :)
       И въпреки вкусовите ми предпочитания, не исках да изневерявам на рецептата, която беше именно с камембер. И така след работа се запътих към близкия магазин, взех необходимите продукти и запретнах ръкави :)

И добре, че му дадох още един шанс! Иначе нямаше да разбера какво чудо съм изпуснала. А в комбинация с хубаво вино и добра компания... безценно! :)


А ето и рецептата.

Необходими продукти:
  • 250 гр. камембер /2 парчета камембер от по 125 грама/;
  • няколко кори за баница;
  • 1 яйце;
  • няколко лъжици сладко от бели череши /при авторката е с друго, но аз се спрях на това/;
  • няколко слайса хамон/ прошуто;
  • няколко супени лъжици разтопено масло;
  • белени слънчогледови семки за поръсване;

Начин на приготвяне:
      Корите от баница може да изрежете, така че всяка да може да завива изцяло парче от сиренето. Вземаме няколко кори за баница и ги намасляваме съвсем леко, върху тях поставяме 2-3 слайса от хамона, а върху него сиренето. Слагаме обилно от сладкото, намазваме краищата на корите с разбитото яйце и завиваме в пакетче.



      Отгоре също намазваме с яйцето и поръсваме със семките.
Печем в предварително загрята на 180гр фурна без вентилатор, докато приятно златист цвят на корите.



      Сервираме със сладко от бели череши и студено вино!

Да ви е сладко! :)

2 comments:

  1. Ели, неустоимо е. Представям си превъзходния вкус. Прекрасен ден ти желая!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Таня. Хубав ден и на теб!

      Delete