Впечатляващо вкусни, апетитно ароматни, идеално пухкави, перфектно сладки и лесни за приготвяне! Да! Тези палачинки съществуват и аз ги приготвих! Не бяха за закуска, а по - скоро за ранна вечеря, но идеално ги наместих в хранителния график, който напоследък е отпуска :)
Начин на приготвяне:
Та, обичате ли палачинки?
Да ви призная, не съм чувала за човек, който да не ги обожава и някога да отказва да си похапне от небезизвестния десерт!
Вече съвсем друга тема е с какво ги обичате. Сладки - със сладко, мед, орехи, плодове, шоколад и т.н. или солени със салата, тип сандвич или каквото ви роди въображението, а може би под формата на торта :) Със сигурност изпускам много варианти как може да ги консумираме.
Отдавна се каня да си направя американски тип палачинки, но все приготвям я някоя торта, я кремче и така и не стигах до тях. Но вчера ми дойде вдъхновението. Имах си щастлив повод, та и затова ги кръстих така. Може би и затова станаха толкова вкусни. Когато човек е щастлив и позитивен, зарежда не само хората около себе си. С една дума - цъфти :) Най - вероятно и затова си играх 2 часа с фотоапарата след като бях хапнала вече няколко, още докато бях в кухнята :) Но какво да се прави! Това са рисковете да готвиш нещо ужасно вкусно!
Вярно, че палачинките не фигурират в списъците със здравословни закуски, богати на фибри и т.н., но пък си е в реда на нещата да си ги похапваме от време на време!
Необходими продукти:
- 1 1/2 ч.ч. брашно;
- 1/2 ч.л. сол;
- 1 ч.л. сода;
- 2 с.л. захар;
- 1 1/2 ч.ч. мляко;
- 1 ванилия;
- 2 с.л. зехтин;
- 1 яйце;
- Кората и сока от 1 лимон;
- Кората от 1 лайм;
- Масло за готвенето;
- 2 праскови;
Начин на приготвяне:
Смесваме сухите съставки - брашно, захар, ванилия и сода в купа.
В отделен съд сипваме млякото, лимоновия сок, кората от лимон и лайм и предварително разбърканото яйце. Разбъркваме и им добавяме и зехтина.
Обелваме и нарязваме прасковите на малки парченца.
Добавяме мокрите съставки към сухите и разбъркваме добре /работа ми свърши и телена бъркалка/, добавяме парченцата праскови и отново разбъркваме.
Загряваме котлона на средна температура и в тиган с незалепващо покритие слагаме много малко масло. Идеята е палачинките да се изпичат, а не да се пържат в много мазнина.
Когато изсипете сместа и започнат да се оформят балончета, е време да обърнете палачинката за доизпичане.
Поднесете с мед, плодове и накълцани ядки. Или каквото ви се хапва :)
Да ви е много сладко!
No comments:
Post a Comment