Приготовленията са много задълбочени, нервите са в повече, работата също не отстъпва.
За съжаление, съвсем не ми остава време или пък сили да приготвям вкусни неща за блога. А в малкото моменти, които имам за себе си и в които мога да си почина, предпочитам да се захвана с нещо друго. Да ревизирам списъка за път, да проверя служебната поща, да прегледам още веднъж дали всички документи са в мен, дали ще взема всичко необходимо със себе си на това ''предизвикателство''.
До момента преминахме (ние, аз и всички, които ме заобикалят и са в течение на случващото се) през много перипетии и може би, за да не изневеря на собствената си ''традиция'', при мен нещата се случват не от първия или втория път, а от последния възможен :)
Ще си кажете пълен ужас е това. И аз ще се съглася с вас :) Но благодарение на тази рутина в моите начинания, съм се научила, че ако не получим желания резултат от първите няколко опита, не трябва да се отчайваме, а да продължим да дерзаем и да опитваме... докато получим това, което искаме.
И знаете ли, като че ли намирам по една конкретна причина защо опитите ми са били неуспешни всеки път, когато се обърна назад и анализирам фактите. Така че не се отчайвайте и не свеждайте глава, не губете ентусиазъм, ако не стане на вашето ... точно сега! Стиснете зъби и продължете по първоначалния план, който сте си начертали. Няма да съжалявате :)
Следващите няколко седмици няма да мога да присъствам толкова активно в блога, колкото ми се иска, но ще се постарая да не ме забравите съвсем :) Вие от своя страна, може да ми стискате палци в това начинание :)
Днешното ми бързо и вкусно предложение е вдъхновено от Йоана.
Нейното предложение е с гъсто розово сладко. Аз нямах такова вкъщи, но пък имах домашно дюлево сладко, което идеално пасна на сладките тарталетки.
Моля на вашето внимание ...
А сега необходимите продукти?
За тестото:
- 125 гр. меко масло;
- 50 гр. захар;
- 1 голямо яйце;
- 200 гр. брашно;
За плънката:
- 80-100 гр. сладко;
- 100 гр. меко масло;
- 1 яйце;
- 100 гр. суров шам фъстък;
- 1 ванилия;
- 30 гр. брашно;
Приготвяне:
За да направите тестото, трябва да разбиете мекото масло със захарта и да му добавите яйцето. Разбиването продължава, докато яйцето се поеме напълно.
След това добавяме и брашното и бъркаме на ниска степен.
Готовото тесто увиваме в прозрачно фолио и прибираме в хладилника за 1-2 часа.
Докато тестото се охлажда в хладилника, можем да запретнем ръкави и да приготвим плънката.
За целта, трябва да смелим суровия шам фъстък на трохи и да го смесим с брашното.
Разбиваме маслото със захарта, към тази смес добавяме яйцето, ванилията и накрая брашното с шам фъстък. Разбъркваме хубаво, за да получим хомогенна смес.
Сглобяването?
То е изключително лесно.
Изваждаме тестото от хладилника и го разточваме на лист с дебелина 5мм и изрязваме кръгове с диаметър 7,5см. Кръгчетата поставяме във формички за мъфини и леко притискаме към дъното. Ако е много топло, сложете ги за 10тина минути в хладилник, за да стегне тестото. Ако не, на дъното слагаме по малко от сладкото, а отгоре изсипваме и заглаждаме от сместа с шам фъстък.
Печем в предварително загрята фурна на 180С за около 20-25мин.
Когато са готови, оставяме да изстинат и изваждаме от формичките. Аранжираме по вкус :)
Да ви е сладко и честит празник!
Чудесни са, честит празник! :)
ReplyDeleteБлагодаря :)
DeleteХаресват ми тарталетите, Ели, сигурна съм, че са много вкусни!
ReplyDeleteЖелая ти успех с каквото и да си се захванала и дано нещата ти се подредят по най-добрия възможен начин!
Поздрави!
Благодаря за хубавото пожелание, Танче :) Сигурна съм, че всичко ще е добре с такива искрени пожелания!
DeleteПоздрави!
Ели, прекрасен аромат си си подарила вкъщи, вълшебни тарталетки. :)
ReplyDeleteИ стискам палци за начинанието! Сигурна съм, че ще се получи точно така, както искаш. :) А след това ще очакваме да се похвалиш. Най-сърдечни прегръдки ти изпращам!
Гери, както казах и на Танчето, сигурна съм, че нещата ще се наредят, както трябва, когато ми го пожелават добри хора!
DeleteПрегръдки и на теб! :)