“I'm not upset that you lied to me, I'm upset that from now on I can't believe you.”
― Friedrich Nietzsche
За разлика от фразата на Фридрих Ницше, отнасяща се до лъжата, доверието и разочарованието, последвало от тях, тази торта няма да ви разочарова :) Страшно свежа, ухаеща на лайм и ванилия и лесна за приготвяне! :)
След последната сурова торта с вишни, която приготвих, имаше много положителни отзиви. Един от тях беше по - скоро поръчка за такава лимонова тортичка. Ето и резултатът:
Необходими продукти:
За основата:
За блата:
Начин на приготвяне:
Основата: слагаме кашуто, фурмите и кокосовите стърготини в блендер и смилате всичко до едри трохи. Когато е готово, изсипваме го във форма за торта, поръсена с неподсладено какао. Притискаме с ръце, за да оформим блат и прибираме в хладилника, за да стегне.
Блата: Повтаряме процедурата като изсипваме всички съставки в блендер и смиламе до хомогенна смес. Ако е по - гъста от необходимото, прибавете още няколко лъжици бадемово мляко или лимонов сок /според вкуса/. Ако пък стане по - течна и се опасявате, че няма да стегне достатъчно, въпреки кокосовите стърготини, добавете още 1-2 с.л. от стърготинките.
Така готовата смес изсипваме върху стегналата основа и прибираме в хладилника за няколко часа.
Декорираме по избор. Аз използвах манго, чиа и кокос :)
Да ви е сладко!
― Friedrich Nietzsche
За разлика от фразата на Фридрих Ницше, отнасяща се до лъжата, доверието и разочарованието, последвало от тях, тази торта няма да ви разочарова :) Страшно свежа, ухаеща на лайм и ванилия и лесна за приготвяне! :)
След последната сурова торта с вишни, която приготвих, имаше много положителни отзиви. Един от тях беше по - скоро поръчка за такава лимонова тортичка. Ето и резултатът:
Необходими продукти:
За основата:
- 1 и 1/2 ч.ч. сурово кашу;
- 1 и 1/2 ч.ч. обезкостени фурми;
- 2-3 с.л. кокосови стърготини;
За блата:
- 1 ч.ч. сурово кашу;
- 1 ч.ч. сурови бадеми;
- 2-3 с.л. подсладител - мед, сироп от агаве или каквото предпочитате;
- 1/2 ч.ч. сок от лайм;
- кората на 2-3 лайма;
- 1/2 ч.ч. кокосово масло;
- 2 с.л. кокосови стърготини;
- 5 с.л. бадемово мляко;
- 2 пакетчета ванилова захар;
Начин на приготвяне:
Основата: слагаме кашуто, фурмите и кокосовите стърготини в блендер и смилате всичко до едри трохи. Когато е готово, изсипваме го във форма за торта, поръсена с неподсладено какао. Притискаме с ръце, за да оформим блат и прибираме в хладилника, за да стегне.
Блата: Повтаряме процедурата като изсипваме всички съставки в блендер и смиламе до хомогенна смес. Ако е по - гъста от необходимото, прибавете още няколко лъжици бадемово мляко или лимонов сок /според вкуса/. Ако пък стане по - течна и се опасявате, че няма да стегне достатъчно, въпреки кокосовите стърготини, добавете още 1-2 с.л. от стърготинките.
Така готовата смес изсипваме върху стегналата основа и прибираме в хладилника за няколко часа.
Декорираме по избор. Аз използвах манго, чиа и кокос :)
Да ви е сладко!
Здрасти, опитах рецептата - много ми хареса - вкусът на лайма от блата е очарователен! Поздрави
ReplyDeleteЗдравей, Дени! Радвам се, че ти е допаднал. Аз си мисля, че е много свеж и е идеален за лятото :)
DeleteХубав ден!