Няма да овъртам много много и просто ще ви помоля да си помислите за най - вкусните идеално хрупкави, перфектно ароматни с лек дъх на кокос, многозърнести и здравословни бисквитки, които сте си купували и си позволявате всеки път като ''награда'' за седмичното си постижение :) Спомнихте ли си? А сега да ви кажа! Тези са по - вкусни! :)
Рецептата взех от друг вкусен блог - Вкуснотека .
Така че няма да ви бавя много и направо ще ви представя рецептата, която веднага ме грабна с многообразието си от суперхрани, започвайки от семена чиа, ленено семе и стафидки, чиито полезни свойства сме обсъждали в предни публикации :)
Необходими продукти:
Начин на приготвяне:
Смесваме всички сухи съставки - брашното, овесените ядки, кокосовите стърготини, семената чиа, лененото семе, стафидите, бакпулвера, содата, солта и канелата и разбъркваме добре.
В отделна купа разбиваме мекото масло със захарта, добавяме му яйцето и ванилията и бавно и на части започваме да добавяме сухите съставки. Тестото става твърдо, затова ви препоръчвам да месите направо с ръце, освен, ако нямате специален миксер за целта.
Използвайки лъжица за сладолед, загребвах от сместа и оформях бисквитки. Поставяме ги върху хартия за печене и леко притискаме с длан, за да станат плоски.
Пекат се за около 10 минути в предварително загрята фурна на 200ºC. Когато са готови,с приятен златист цвят, изваждаме и оставяме на решетка да изстинат.
Бързо, лесно и безумно вкусно! :)
Надявам се, че ви е допаднало днешното ми предложение.
Хубав и усмихнат ден от мен и Честит Рожден Ден на мен /утре и тортата :)/
Рецептата взех от друг вкусен блог - Вкуснотека .
Ели, чудесни, хрупкави и с прекрасен загар бисквитки си направила! Поздравления! За мен това са едни от най-вкусните бисквитки, които съм опитвала. Препоръчвам ти и лешниковите, овесени бисквитки. Поздрави
ReplyDeleteБлагодаря ти, Ани! :) Станаха не само мой фаворит, а и вкъщи, и в офиса! Ще опитам и лешниковите съвсем скоро. Благодаря за чудните рецепти :) Поздрави
DeleteХа,такива има в софийските молове на щанда за храна на ола. Винаги съм се чудела как се правят.Вкуса е 1към1, с малка разлика - по вашата рецепта са по-вкусни.Благодаря за тази здравословна наслада ! :)
ReplyDelete