Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Нов ден, ново начало и нов галет с нектарини

Хубаво завърших седмицата с ново сполучливо попадение към десертите, затова и си мисля, че новата седмица ще започне добре и ще е успешна! Дано така и стане!
Както става с повечето рецепти, направени в бързината, тази също се роди от няколко останали нектарини, които не ми се искаше да изхвърлям.
        Предвид няколкото топли дни, на които се зарадвахме в края на седмицата, не ми се правеше кекс или нещо с много тесто. Както и вече споменах, трябваше да е нещо в бързината, защото нямах много време, но не исках да е крем или торта. Затова си спомних за една отдавна забравена рецепта за галет, която имам. Вярно, че тя беше с други плодове, но масленото тесто би се съчетало добре с всички плодове (не разбирайте диня, разбира се :)).


И ето. Сега си имам нова хубава рецепта в началото на новата седмица, а нова седмица - ново начало. Тук май е моментът да ви пожелая седмицата ви да е много успешна и стремителна!
Ако и вие имате някакви останали плодове, но все пак ви се хапва нещо сладко, това е вашата рецепта!

Необходими продукти:
  • 2 ч.ч. брашно;
  • 100 гр. меко масло;
  • 1 ванилена захар;
  • 2 яйца;
  • 1 жълтък;
  • 1-2 с.л. прясно мляко;
  • 1 ч.ч. захар;
  • 4-5 нектарини; 

Още:
  • Пудра захар за поръсване;
  • Още 1-2 с.л. брашно;
Начин на приготвяне:
В дълбока купа смесваме брашното, захарта, ванилената захар, яйцата и мекото масло, нарязано на кубчета. Омесвайки тестото, маслото ще се доразтопи и ще се поеме от сухите съставки.
Готовото тесто увиваме в свежо фолио и прибираме за 30тина минутки в хладилника, за да стегне.
През това време измиваме и нарязваме нектарините.
Ще ни трябва голямо парче хартия за печене, върху което ще разточим тестото.
Отгоре поръсваме от брашното, за да може да поеме соса от нектарините при печенето.
Подреждаме плодовете като оставяме около 5 см от края на тестото, за да можем да го сгънем и да получим джобче.
Най - верояно на този етап тестото вече ще е станало меко, така че може да си помогнете с хартията за печене при прегъването.
Крайчетата намазваме със смесените жълтък и прясно мляко.
Слагаме да се пече в предварително загрята на 190С фурна с вентилатор, докато получим приятен златист цвят.


Поръсете с пудрата захар, когато е готов и извадите от фурната.
Може да поднесете със сладолед! :) Да ви е сладко!


No comments:

Post a Comment