Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

За добрите желания и изпълнението им


Толкова много съм си мислила тези неща, че чак започнах да се чудя дали не съм неблагодарна за това, което имам. Не за друго, а защото искам още. Искам го и не се съобразявам с останалите, с техните желания и възможности.

Не говоря за материални придобивки или други подобни маловажни неща.
Говоря за вниманието. Вниманието, което даваш на някого, докато говори с теб. 
Вниманието да слушаш, да чуваш и да запомниш какво той е казал.
Вниманието да се стараеш да не омаловажаваш постигнатите цели.
Да усещаш емоциите. 
Вниманието да не изглежда, че сякаш се насилваш да се зарадваш.
Да няма усещане за пресилено и изкуствено внимание.


Да даваш цялото си внимание на този, с когото говориш.
Този, който ти разказва нещо важно за него.
За уважението.
Затова искам още. Още внимание и старание в комуникацията и отношението си с хората.
Най - вероятно е така, защото погледнати през моите очи, в тези ситуации аз бих направила повече.


Нали от там идват и очакванията. Ех, тези очаквания. Много са скъпи. Не всеки може да си ги позволи.
В крайна сметка, близките ти са тези, които се предполага, че ще ти дават всичко това. 
Но в някои ситуации го получаваме от друго място или свикваме да го няма.
Това са моментите, в които ставаш по - силен, веднъж превъзмогнал липсата на внимание.

И точно тогава започваш да растеш. Да ставаш по - силен и да гониш целите си.
Преди време прочетох една статия, която много ми хареса. Казва се ''Why Success is a Lonely Road''. На английски е и ако ви представлява интерес, ето линка: Цък


А сега нека да покажа още една вкусна тортичка, която направих по случай Рождения Ден на баща ми! Да е жив и здрав!

Необходими продукти за Сурова малинова торта:
За блата:
  • 250 гр сурови накиснати ядки - микс;
  • около 150 гр обезкостени фурми;
  • 50 гр. изсушени плодове - микс;
  • 50 гр. кокосови стърготини;
  • 15мл. шоколадов ликьор;
За основата:
  • 450 гр. малини - прясни или замразени, каквито имате;
  • 4-5 с.л. мед или агаве;
  • 250 гр. сурово кашу, накиснато за поне час;
  • 100 гр. кокосови стърготини;
  • 50 мл. сок от портокал;
  • Настъргана кора от 2 броя лайм;
  • 2 с.л. чиа семена;
  • 4-5 с.л. сушено годжи бери;
  • 1/2 ч.ч. сушени червени боровинки;
За украсата:
  • Кокосови стърготини;
  • няколко супени лъжици мед или някакво сладко;
  • Захаросани портокалови корички;
Начин на приготвяне:
За блата: Смесваме всички продукти в блендер като предварително сме оставили ядките за час - два накиснати във вода, а фурмите сме обезкостили и нарязали на половинки. 
Смиламе добре съставките. 
Когато всичко е добре смляно на едри трохи, поръсваме формата за торта с няколко супени лъжици какао и отгоре оформяме блата. 
По този начин няма да залепне и ще е по - лесно при рязането на тортата.
Прибираме в хладилник, докато приготвим основата.


За нея, ако използваме замразени малини, трябва да бъдат полуразмразени при готвенето, за да са запазили сока си.
Отново използваме блендер като поставяме първо кашуто и малините и смиламе добре.
Добавяме им меда, кокосовите стърготини, кората от лайм и сока от портокал. Разбъркваме добре и накрая добавяме и чиа семената, боровинките и годжи берито. Разбъркваме отново за много малко с блендера.
Ако не ви е достатъчно сладко, може да добавите още малко мед.
Разстилате основата върху блата и прибирате в хладилник за през нощта.
Преди поднасяне, намазваме с мед внимателно тортата отгоре (или сока от сладко) и поръсваме обилно с кокосовите стърготини.
Украсяваме с портокаловите корички.
 

8 comments:

  1. Честит да ти е рожденика,Ели,здраве и успехи му пожелавам!Весел празник!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Роси :)
      Поздрави и усмихнат петък!

      Delete
  2. И аз в това отношение искам още, Ели!
    Но не винаги получавам.
    Тортата отново е чудесна, а аз още не съм направила предишната!
    Да ви е жив и здрав виновника :)
    Поздрави, Ели!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Дани :) А за предишната торта .... така тъкмо ще имаш по - голям избор :))
      Поздрави и хубав петък!

      Delete
  3. Ели, да е жив и здрав татко! Нека винаги имате поводи за такива вкусни мигове заедно. :)
    А за другото... Искам да те уверя, че пътят към успеха далеч не е самотен! Зависи кой успех е същинският за теб и зависи колко от себе си би могла да дадеш, за да получиш... Нали знаеш? Понякога е по-простичко, отколкото ние си го усложняваме. Ама и аз все си гоня подобни мисли като теб... Нищо, такъв период ни е нагостил явно. ;)
    Прегръдки и хубава вечер ти желая!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Гери, при мен водещото май е, че винаги си искам повече, може и да съм доволна, но пак има едно такова мъничко желание в мен за ОЩЕ :))
      Но ти си права, май периодът ни е такъв!
      Прегръдки и хубав петък на теб, мила!

      Delete
  4. Мда, компютърт ми се рестартира и не зная дали ще се появи коментарът ми...
    Както и да е!...
    Честит да е баща ти! Да е здрав и да имате много прекрасни поводи, които да споделите!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Автоматичното рестартиране е много неприятно!
      Благодаря за пожеланията, Бети :)

      Delete