Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Отново на вълна сурови десерти!



Вече многократно съм ви показвала различни сурови десерти, които се отличават с липсата на захар, заради което и ги харесвам. Но тези са по - различни ...



Говорила съм и за ползата от ядките и фурмите.
Днешният десерт не попада напълно в групата на суровите, защото го разнообразих с карамелен сироп и бадемова паста.



Вдъхновена от сърцевината от бадемова паста на бонбоните Моцарт, които толкова много обичам, реших да направя сурово тяхно ''копие''. 
Копие е много силно казано, но все пак останах адски доволна от резултата, а и да ви призная, след Виена изядох толкова много от известните бонбони, че чак започнах да се плаша! Добре, че свършиха :)
И още по - добре, че им намерих хубав заместител.
Мили бонбони Моцарт, простете ми! :)



Някои не ги харесват, заради марципана, но аз и него обичам. За съжаление, не е така вкъщи и май ще си остана единствения фен на сладкарското изделие. Затова и се спрях на бадемовата паста. Беше ми останала малко от Коледния щолен.



Рецептата се свежда до няколко лесни стъпки.
Необходими ще са ви:
  • 1.5 ч.ч. обезкостени фурми;
  • 1 с.л. кокосово масло;
  • 2 ч.ч. накиснато сурово кашу;
  • 2 с.л. сушени червени боровинки;
  • Бадемова паста;
  • Кокосови стърготини;
  • Карамелен сос;


Начин на приготвяне:
Слагаме фурмите, отцеденото кашу, кокосовото масло и червените боровинки.
Нарязваме бадемовата паста на малки парченца.
Взимаме по едно и го увиваме в сместа с фурмите, оформяйки бонбон.
Повтаряме действието, докато сместа свърши.
Готовите бонбони слагаме за 30тина минути в хладилник.
През това време приготвяме карамелен сос, разтопявайки 1/2 ч.ч. захар и още докато е горещ карамела, на много тънка струйка изсипваме 1/4 ч.ч горещо разтопено масло. Сместа ще ври и кипи с големи балони, но не се плашете :)
Бъркайте усърдно, докато сместа се успокои и оставяме да изстине настрана.
Когато всичко е изстинало, вземаме по един бонбон и го потопяваме в карамеления сос, а след това в кокосовите стърготини.
Повтаряме това с всички бонбони :)



Дано ви е харесало днешното ми предложение!
Бързо, лесно и много вкусно!


1 comment:

  1. Ели, може ли да ти правя компания? Обичам всичко в тези бонбони, страхотни са! :) И... аз също преди не харесвах марципан, но ела да ме видиш сега - страшно ми се услажда! :)
    Усмихната вечер!

    ReplyDelete