![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikfDiG0Qtj-GMiag9o8ujyHSqeOvpQQxF8tdHWfoFgx0dOuOdPJUD859yCZAKMdi_XK8Ia6tFV68lSHQi8n9OSVKfILdfW9WJyTdQMyw77hNCJbhO3GZCiBEuv91sLX6uJG1ZiAX5n-Mre/s1600/IMG_7186-001.jpg)
Вече многократно съм ви показвала различни сурови десерти, които се отличават с липсата на захар, заради което и ги харесвам. Но тези са по - различни ...
Говорила съм и за ползата от ядките и фурмите.
Днешният десерт не попада напълно в групата на суровите, защото го разнообразих с карамелен сироп и бадемова паста.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjbpd95tEO74zlHjSvS1D9OzNTSx5qLsJSfA16oxijGfq5ed9UGP5HqAsZiZ8-98BG4USYTwC-K_nchA0JLwoPyOaoMf2WmRkyNFcY_tSFyeoI6fuPaW1OE0CfE76VVHScvGoV6sgtPLodm/s1600/IMG_7202-001.jpg)
Вдъхновена от сърцевината от бадемова паста на бонбоните Моцарт, които толкова много обичам, реших да направя сурово тяхно ''копие''.
Копие е много силно казано, но все пак останах адски доволна от резултата, а и да ви призная, след Виена изядох толкова много от известните бонбони, че чак започнах да се плаша! Добре, че свършиха :)
И още по - добре, че им намерих хубав заместител.
Мили бонбони Моцарт, простете ми! :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjhPIhh62OYaG-_8dZSZoS0TNn6j8bsJvt_aMdXu_r-VqPKUjsfBh8zpMVy3U4xg6yNar_C2eOjp8NDUg8622WYhZPftqxMVSN6Lon5orK_AE-3vW62ixEZQ3dLIK2IWmd4cs04iqu5a0Mz/s1600/IMG_7189-001.jpg)
Някои не ги харесват, заради марципана, но аз и него обичам. За съжаление, не е така вкъщи и май ще си остана единствения фен на сладкарското изделие. Затова и се спрях на бадемовата паста. Беше ми останала малко от Коледния щолен.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0bQfSJigkMEFFRlJ77e8VXI28TCiuLe4switHC2XnhJ9J5uQpegtdmnERt74-DMeizFWDduL-TQZRpp0vRI5kz4JBHyTd4yKDoCYJaRADcB0jn6d5vUa_s9aT78YHcU3audY97s6F74UV/s1600/IMG_7200-001.jpg)
Рецептата се свежда до няколко лесни стъпки.
Необходими ще са ви:
- 1.5 ч.ч. обезкостени фурми;
- 1 с.л. кокосово масло;
- 2 ч.ч. накиснато сурово кашу;
- 2 с.л. сушени червени боровинки;
- Бадемова паста;
- Кокосови стърготини;
- Карамелен сос;
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg5l1C0K62gwO-8q7Ykw-dLbkrpYMAG6ZeSHoKbUZc-0s9C7ePGijvpbzAsFzqnqRwanilmRJGt2g9-uZKK5AXSTmqtDyxe5BRLbp1Mtw7wfueK9UVbNnMmhL5cSqX_5_U0tYwr3j-Zct1z/s1600/IMG_7181-001.jpg)
Начин на приготвяне:
Слагаме фурмите, отцеденото кашу, кокосовото масло и червените боровинки.
Нарязваме бадемовата паста на малки парченца.
Взимаме по едно и го увиваме в сместа с фурмите, оформяйки бонбон.
Повтаряме действието, докато сместа свърши.
Готовите бонбони слагаме за 30тина минути в хладилник.
През това време приготвяме карамелен сос, разтопявайки 1/2 ч.ч. захар и още докато е горещ карамела, на много тънка струйка изсипваме 1/4 ч.ч горещо разтопено масло. Сместа ще ври и кипи с големи балони, но не се плашете :)
Бъркайте усърдно, докато сместа се успокои и оставяме да изстине настрана.
Когато всичко е изстинало, вземаме по един бонбон и го потопяваме в карамеления сос, а след това в кокосовите стърготини.
Повтаряме това с всички бонбони :)
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgElh-TeDAfbBPQ4gznY5pKCd65WjgHXck6j_xkmBlWQlkfFNinTXb5dzpNqmeMB2Rrjx8DhcaBxXeYJjd-lKD4xv_JqzDdqy6bCO1iVYOMect1S9TK_ftZvC-PFCPXgDrsnODAaqz_fjmc/s1600/IMG_7188-001.jpg)
Дано ви е харесало днешното ми предложение!
Бързо, лесно и много вкусно!
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhscXNdKhWFLRcdcszXKiPHIa7FDGWWE_PNLjiRjZuOit9xrnFEQJAsF9_7sKO9BCwyFbFXP6A35EPU1WO2lnFpCRFf1B-5FDJxJtFp-hZd5uPYQtTI6HdxNtjNbT1PyQV5sqTQ2keXnUJt/s1600/IMG_7205-001.jpg)
Ели, може ли да ти правя компания? Обичам всичко в тези бонбони, страхотни са! :) И... аз също преди не харесвах марципан, но ела да ме видиш сега - страшно ми се услажда! :)
ReplyDeleteУсмихната вечер!