Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Немски Коледен Базар в София


Вече няколко пъти ходих до тазгодишния Немски Коледен Базар, разположен в градинката срещу Народния театър. И както всичко, което се прави повече от веднъж, тази година беше малко по - различно. 


Дали защото очакванията ми от миналата година бяха по - високи, дали защото българската намеса в иначе Немския Коледен Базар беше в повече. Половината сглобени къщички не бяха с немски стоки, а от добре известни български фирми. 

Сладките, които продаваха на останалата част от къщичките като "хоум мейд", можете да закупите от всеки магазин Lidl. 


От друга страна вурстчетата и наденичките бяха вкусни!



Тъмната бира също, имайки предвид, че по принцип не съм привърженик на този тип бира! 
Не съм любител и на греяното вино, но пък за сметка на това, Пунш Ром с аромат на ябълков щрудел ме спечели за цял живот! 


Препоръчвам го горещо!
п.с. Консумира се горещо.


Голямото ми разочарование дойде, когато разбрах, че така известният немски десерт пуншкрапфен тази година няма да е на познатия щант от миналия коледен базар... 


Попитах момичето, което беше на щанда дали ще го има и дали не е свършил /знаейки колко е вкусен/, но получих само ''Вече няма да го има и тол'ко!'' ами ... добре.


Все пак коя съм аз, за да питам такива неща, поредната досадна клиентка. 


Украсата си беше хубава, интересна и определено беше като катализатор на желанието ми да извадя коледните дрънкулки от кашоните. 


И така, хапнахме вкусно, пийнахме пунш ром, но нямам никакво търпение да замина на дългочаканата екскурзия в края на годината, за да си купя пуншкрапфен. Рецептите за него в българското интернет пространство се броят на пръстите на едната ръка. Не е много популярен у нас. Рецепта намерих още миналата година след като помолих приятелка да ми я преведе от немски / Знаете, че гугъл транслейт не се е усъвършенствал толкова в превода на рецепти :)/, но все още не съм намерила време, за да я приложа на практика. Може би разчитах на Немския Коледен Базар, за да си спестя нервното чакане около фурната.


Като заключение мога да кажа, че ако ви липсва коледно настроение, Коледният базар е точното място за вас. Все пак скоро сме декември.




 

 
 

 

2 comments:

  1. Ама защо всичко побългаряваме и то в кофти посока... А обичах да го посещавам и аз. По-добре да си спретнем немска вечер вкъщи...
    Обаче... Имаш уникален лак, толкова настроение носят тези светулки в него. :)
    Поздрави, Ели!

    П.П. Аз не пия алкохол, но пък греяно вино обожавам!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Да, Гери, аз също бях малко разочарована, но бързо си върнах настроението след пунша с ром :)
      Благодаря за лака, аз много му се радвам! :))

      Поздрави!

      Delete