Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Разходка в покрайнините на София


Сигурна съм, че поне веднъж хората от големите градове са си задавали въпроса къде да се разходят набързо някой следобед, в близост до града. Просто да разпуснат за няколко часа, някъде, където няма толкова много хора, както в парковете и градинките. Мисля да ви дам идея, която в комбинация с наближаващия сняг, който чакаме отдавна, ще бъде добра комбинация. Моето скрито местенце /или поне аз си мисля, че е скрито/, сте го подминавали всеки път на излизане от столицата....





Ще ви покажа няколко снимки от Кремиковски манастир - Св. Георги Победоносец. Стига се изключително лесно и за не повече от 30тина мин /е, зависи в коя част на града сте/. Разположен е в южните склонове на Стара планина, в местността Градището. След като бил разрушен по време на Второто Българско Царство, през 1493г софийският първенец Радивой го реставрира напълно в памет на двете му деца Георги и Драгана. През 15ти век манастирът е поднесен в дар на софийския митрополит Калевит и на патрона Свети Георги Победоносец.
          Дали през лятото или през зимата, гледката, която се разкрива от там, е невероятна! Ето и снимките, с които ще се опитам да ви накарам да добавите това приятно местенце в листата ''To go'' :)















 Как ви се струва? :)

2 comments:

  1. Това наистина е едно от най-прекрасните места в/около София! А за тези коне сме спирали и сме връщали на заден, за да можем да се запознаем :))) Страхотни снимки, Ели! Изненада ме с любимо място :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Тонка :))) Хубаво място наистина, но не мисля, че се знае от много хора. Може би и точно затова се е запазило все още :)

      Delete