Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

And when a dream came true... there ... in Paris ... From Paris with love!


          Ще започна с една много известна песен на Joe Dassin  - Champs Elysee :))

Градът на любовта! Така го описват в книгите и екранизират във филмовите продукции. И наистина е така! Всичко в този град те кара да обичаш живота. Да се влюбваш всеки един миг, всяка една секунда във всичко, което те заобикаля. Разходката ни започна от 80-метровата базилика Sacre Coeur, намираща се в най - високата точка на Париж.



       
 От там приключението продължава с голям празник за сетивата! Дегустация на вино и един от най - известните десерти на Франция - френски макарони или както те ги наричат Francies macaron. Не смятам, че е необходимо да обяснявам колко невероятно вкусни бяха или въобще какво представляват, защото не мисля, че има някой, който не е чувал за тях! Не знам дали някога ще мога да им се наситя! :)



        












Спускаме се по тесните улички към небезизвестното кабаре Moulin Rouge и не след дълго сме на Champs Elysees. Улица, изпълнена с магия! Кокетни кафета, ресторанти, огромни магазини и забързани хора. Разбира се, не пропуснахме да се насладим на момента с чаша ароматно кафе и вкусен кроасан в едно от многото кафенета.

 

Мога да говоря до безкрай за неповторимото изживяване и за чувството, което този град те кара да изпиташ, но ще оставя снимките да говорят вместо мен...

 
 













1 comment:

  1. Човек може да направи едно чудесно пътешествие,само трябва да разгледа тези невероятно красиви снимки,и да се наслади на много вкусните ти кулинарни творения.Просто са невероятни:))

    ReplyDelete