Помните ли, че съм споменавала колко обичаме да има нещо тип ''топено сирене'' за мазане, наред с природосъобразното и здравословно хранене... И всеки път, разбира се, се купува нещо мазно и тежко, което не е нито едното, нито другото от двете изброени по - горе :)
И както става с повечето неща, които приготвям, това също чакаше своя ред на опашката.
Този дип и безумно вкусните крекери ще намерят почетно място на масата за привържениците на вегетарианската/веганска/безмесна кухня. Двете рецепти са моя чиста импровизация, но определено останах доволна от резултата!
Необходими продукти за дип от авокадо и хумус:
Начин на приготвяне:
За направата му ще ви е необходим чопър или някакъв друг вид миксер/пасатор. Обелваме авокадото и обезкостяваме маслините. Слагаме граха да заври за няколко минути, колкото да омекне леко, но да запази зеления си цвят. Смесваме всички съставки в чопъра и миксираме съставките до получаване на хомогенна смес.
Според вкуса, може да се добави повече лук /да се замени с чесън/, магданоз и други подправки.
Съхранява се в хладилник, в затворена кутия.
Необходими продукти за крекерите:
Начин на приготвяне:
В касерола слагаме водата и маслото и оставяме да заври, докато маслото се разтопи напълно. В друга къпа смесваме овесените трици, кафявата захар, солта, содата, брашното и слънчогледовите семки. Тази смес се залива с водата с масло и се омесва тесто.
Разточваме върху хартия за печене и слагаме в предварително загряна фурна на 165С градуса за около 30-40мин, докато краищата започнат да потъмняват леко. Използвайте режим на фурната с вентилатор.
След като изключите фурната, отворете вратичката и оставете още малко, докато изсъхнат още малко и станат хрупкави.
И както става с повечето неща, които приготвям, това също чакаше своя ред на опашката.
Този дип и безумно вкусните крекери ще намерят почетно място на масата за привържениците на вегетарианската/веганска/безмесна кухня. Двете рецепти са моя чиста импровизация, но определено останах доволна от резултата!
Необходими продукти за дип от авокадо и хумус:
- 1 брой добре узряло авокадо;
- 180 гр. натурален хумус;
- 7-8 броя меки маслини без костилка;
- 1 връзка копър;
- 90 гр. сурови обелени тиквени семки;
- 20 гр. сурови орехи;
- 100 гр. зелен грах /може и от консерва/;
- 1 стрък пресен лук;
- щипка сол;
Начин на приготвяне:
За направата му ще ви е необходим чопър или някакъв друг вид миксер/пасатор. Обелваме авокадото и обезкостяваме маслините. Слагаме граха да заври за няколко минути, колкото да омекне леко, но да запази зеления си цвят. Смесваме всички съставки в чопъра и миксираме съставките до получаване на хомогенна смес.
Според вкуса, може да се добави повече лук /да се замени с чесън/, магданоз и други подправки.
Съхранява се в хладилник, в затворена кутия.
Необходими продукти за крекерите:
- 200 гр. фини овесени трици;
- 30 - 40 гр. пълнозърнесто брашно;
- 20 гр. обелени слънчогледови семки;
- 20 гр. кафява захар;
- 1/2 ч.л. сода;
- 100 мл. вода;
- 30 гр. масло;
- 1 ч.л. сол;
Начин на приготвяне:
В касерола слагаме водата и маслото и оставяме да заври, докато маслото се разтопи напълно. В друга къпа смесваме овесените трици, кафявата захар, солта, содата, брашното и слънчогледовите семки. Тази смес се залива с водата с масло и се омесва тесто.
Разточваме върху хартия за печене и слагаме в предварително загряна фурна на 165С градуса за около 30-40мин, докато краищата започнат да потъмняват леко. Използвайте режим на фурната с вентилатор.
След като изключите фурната, отворете вратичката и оставете още малко, докато изсъхнат още малко и станат хрупкави.
No comments:
Post a Comment