Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Тройношоколадово изкушение

Няма да ви питам банални въпроси дали обичате сладки десерти, торти, шоколад и т.н.
Няма да ви убеждавам колко много аз обичам шоколад и че за него винаги ще има място в сърцето ми :)
Няма да ви казвам дори колко много изкусителна се получи тортата, така или иначе не остана от нея.

Само ще ви разкажа набързо как се стигна до направата на тридесет сантиметровата тройношоколадова бомбастична и високо калорична, ароматна торта с два вида шоколадов мус :)

Преди няколко седмици (!) подчертавам го дебело гледах филм и в една от сцените беше поднесено огромно парче шоколадова торта. Досещате се как почти се задавих, но уви, нямах никакви достатъчни продукти, за да забъркам нещо набързо.
И както вече споменах на предната ни ''среща'', в момента при мен е момент на преход, на много нова информация, нови хора и интересни случки. 

И време - не ми остава!

Не съм предполагала, че така ще ме завърти ежедневието, че чак няма да ми остава време за едно от най - любимите хобита ...

Буквално се разкъсвам между задължителните неща през деня, срещите с приятели, моментите с най - близките, личното ми време, а няма да ви казвам, че книгата ми хвана прах, защото не съм я отваряла от около три седмици ...


От друга страна всичкото това бързане и този недостиг на време си има своите предимства. Няма да изброявам всички, защото знам, че сами може да се досетите, то може би най - осезаемото за мен е, че чувствам, че правя нещо значимо за себе си. 

Така че колкото и да съм изморена и капнала от умора, да искам да си легна преди дори да се е стъмнило, да нямам сили дори да си забъркам две яйца, тази скромна мотивация ме крепи :)


Стремителното и забързано ежедневие не приляга на всеки, но смятам, че засега се справям достатъчно добре. Не приготвям вкусотии през два - три дни, както преди, но поне няма да се оплаквам! :)

След онзи филм с тортата, чието име дори забравих (...), се разрових из правилните места за търсене на хубави рецепти, а именно - списъка ми с любими блогове! От страхотната Вкуснотека взех назаем рецептата за двата вида мус, а тази за шоколадовите блатове взех от тук.

Тортата стана доста засищаща, но и адски ароматна и вкусна. Както обичам да импровизирам с комбинирането в десертите си, така и този път не сбърках (Ако въобще това е възможно с толкова много шоколад ).


Надявам се, че и вие ще се насладите на шоколадовата бомба, както и ние, които я изядохме :)


Тройношоколадова торта с два вида мус /30см/
Необходими продукти за двата блата може да намерите от Тортата, която направих наскоро, с разликата, че този път съставките са х2. Като забъркате сместа, разделяте я на две равни части и изпичате.


Необходими продукти за Шоколадов мус от черен шоколад: /от Вкуснотека/
  • 225 гр. меко масло;
  • 135 гр. крема сирене Филаделфия;
  • 1 ванилия;
  • 30 гр. пресято натурално какао;
  • 70 гр. натурален шоколад Линд (70 % какао);
  • 100 гр. пресята пудра захар;
  • 50 гр. сладкарска сметана;
Начин на приготвяне:
*Преди всичко разтопяваме шоколада на водна баня и го оставяме да изстине.
Аз разтопих шоколадите за двата вида мус още преди да приготвя блатовете, за да имат необходимото време да изстинат.

Разбиваме с миксер мекото масло, докато получим хубав крем. Към него добавяме крем сиренето, ванилията и какаото и разбъркваме до хомогенизиране на съставките.
Следва добавянето на шоколада и пудрата захар.
В отделен съд разбиваме на твърд крем сладкарската сметана и с помощта на шпатула я прибавяме към останалите продукти.
Прибираме в хладилника, докато приготвим останалите съставки.


Необходими продукти за Шоколадов мус от млечен шоколад:
  • 200 гр. млечен шоколад;
  • 400 гр. сладкарска сметана;
Начин на приготвяне:
Разбиваме на твърд крем сладкарската сметана и изсипваме разтопеният и изстуден шоколад към сметаната на няколко пъти, разбърквайки с шпатула!

Допълнителни продукти:
1/2 ч.ч. студено силно нес кафе /без захар/;
Сладко от череши;
Няколко смокини за украса;
няколко сурови лешника;
1 ч.ч. обезкостени вишни;
5-6 с.л. захар;
2-3 с.л. какао;

Сглобяване на тортата:
За тази част също не се изискват специални умения и допълнителни нерви :)
Преди да започнете с нея, карамелизирайте захарта и потопете лешниците в нея. Оставете настрана, докато изстинат добре.

Поставяме първия блат и правим малки дупчици с клечка. Сиропираме с 1/2 от нес кафето. Оставяме няколко минути, за да попие добре и посипваме с вишните и отгоре разпределяме равномерно муса от млечен шоколад.
Отгоре поставяме втория блат и повтаряме процедурата със сиропирането.
Преди да преминем към втория мус, подреждаме резенчета смокини по стените на ринга и тогава намазваме муса от черен шоколад.
Прибираме в хладилник за няколко часа.

Преди да поднесете, поръсете с какао и декорирайте с карамелизираните лешници.

За един сладък завършек на деня! :)
До следващия път!

6 comments:

  1. Определено не ми е нужно убеждение, прекрасна е, Ели! И успех в новото начало. ;)

    ReplyDelete
  2. Тортата е уникално красива с украсата от смокини, браво! :) За вкуса съмнения нямам, и аз съм голям фен на шоколада :) Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря, Катя :) Може би трябваше да пообработя смокините, за да не потъмняват, но и така стана хубава :)
      Поздрави!

      Delete
  3. Мисля, че това ще е следващата торта, която ще направя. Изглежда страхотно, представям си вече и вкусът й.....няма нищо по-хубаво щом има шоколад :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Дени, съгласна съм с теб :) Шоколадът винаги оправя настроението или става още по - добре :)
      Ще чакам мнение за тортата, когато я направиш!
      Поздрави :)

      Delete