Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Сезонът на тиквите и Тиквена крем супа с джинджифил

Тези дни отново имах възможност да пообиколя страната и за пореден път се убеждавам колко е красива родината ни, особено през есента ...
Вероятно много от вас знаят за прословутата история на язовир Цанков Камък и неговата язовирна стена. Няма да говоря за историята сега, а ще наблегна на това, че който и както да се е занимавал с проекти, свързани с язовира, не си е оставил ръцете. Пътят дотам е хубав (или поне втората половина от него), чисто е и много красиво!

Единственото, което ми направи лошо впечатление, бяха местата, на които имаше рибари, които от своя страна не пазеха красивото място, на което се намираха. Изхвърляйки всякакви боклуци около себе си и седейки в боклуците си, явно им беше приятно. За жалост!

Това, което ни остава на нас, е да пазим чисти местата около нас и да не се сещаме за почистване на цяла България само един ден в годината на т.нар. инициатива ''Да почистим България за един ден''. Това си е направо невъзможно.

Стига съм говорила за това място, защото в следващата публикация или когато ми остане повечко време, ще ви го представя в снимки :)

За днес, както бях обещала, е идеалната за сезона Крем супа от тиква с джинджифил. Да си призная, джинджифила го обичам само в крем супи и типичните коледни сладки :)

Ето и продуктите за Тиквена крем супа с Джинджифил:
  • 1/2кг. почистена и обелена тиква;
  • 3-4 малки моркова;
  • 1-2 средно големи картофи;
  • 1 средно голяма глава бял лук;
  • 1 ч.ч. прясно мляко;
  • 1/2 ч.ч. готварска сметана;
  • малко настърган джинджифил;
  • сол на вкус;
  • 1-2 ч.л. лют червен пипер;

Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме всички зеленчуци на кубчета и ги слагаме в тенджера с вода да се сварят.
Когато са готови, изсипваме водата като оставяме малко на дъното. Добавяме солта и използвайки пасатор, пасираме на пюре. На тънка струйка добавяме предварително затопленото прясно мляко като продължаваме да разбъркваме с пасатора. 
Прибавяме и джинджифила и отново на тънка струйка прибавяме сметаната.
Накрая добавяме червеният пипер и разбъркваме добре.

Преди да сервирам, поръсих с малко пармезан, който е по желание :)
Ако предпочитате супата по - гиста, сложете по - малко мляко.
Да ви е сладко!

No comments:

Post a Comment