Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Сладки с овесени ядки и сушени плодове

Вкъщи е закон винаги да има нещо за хрупкане :) Било то солети, ядки, бисквитки. Сещате се...  понякога ви се иска да си вземете нещо в чинийка с хубава книга на удобния диван или пред телевизора, гледайки любимото си предаване, и мързеливо да си похапвате без никой да ви закача. Аз го правя доста често. Е, по - скоро това с похапването, отколкото мързелуването пред телевизора, но времето не чака никой, нали? :)
Опитах се да съчетая полезните плодове /пресни и сухи/ с друго полезно нещо и да получа сладка, която е по - здравословна, но пак толкова вкусна. Да си признаем, че колкото и да се стараем да изглеждаме добре, ако непрекъснато злоупотребяваме с шоколадовите сладки, организмът ни няма да издържи на напрежението :)






























Та ето ги и моите сладки


Продукти:
  • 3 по - зрели банана;
  • 1 ч.ч. овесени ядки;
  • 1/2 ч.ч. сушени плодове по избор;
  • 1/3 ч.ч. кокосови стърготини /или нарязан на ситно сушен кокос, но той е с добавена захар!/
  • 1/3 ч.ч. ситно нарязани ядки;



Начин на приготвяне:
       Смачкайте добре бананите и добавете всички продукти. Трябва да се получи много меко тесто, иначе сладките ще станат по - твърди.
/ Тъй като съм си голям chocoholic, сложих на половината от сладките по малко неподсладено какао и в крайна сметка се получи много добре!/
       Включете фурната на 200 градуса да загрее. Застелете тава с хартия за печене. Оформете малки сладки с големина по избор и ги оставете да се пекат на тази температура за около 10тина минути.
       Като ги извадите, оставете да изстинат за няколко минути и ако все пак не се отделят лесно от хартията за печене, сложете леко влажна кърпа от долната страна на пекарската хартия и отделете.

Да ви е сладко! :)


No comments:

Post a Comment