Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Черешов пай с хрупкаво капаче


Обещавам, че това ще е последният пай за този месец :)
И се надявам, че вече не ви е писнало, но всички до един се получиха толкова добре, че заслужиха да видят свят! 

Ако все пак сте пропуснали предните два, тук са рецептите:

Няма да ви бавя с излишни приказки и направо ви сервирам топла топла рецептата.


Необходими продукти:
За тестото използваме същата рецепта, както при последните няколко :) Ще ни трябва около 1/5та от него.

За плънката: Ориентировъчно, паят е с диаметър около 18см.
  • 2 ч.ч. череши /замразени или пресни, каквито имате под ръка/;
  • 1 ч.ч. вишни /като черешите/;
  • 1/2 ч.ч. стафиди;
  • 1/2 ч.ч. сурови ядки;
  • 1 яйце;
  • 1/2 ч.ч. кокосови стърготини;
  • 2/3 ч.ч. кристална захар;
Начин на приготвяне:
След като сме приготвили тестото го разточваме на голям кръг.
За плънката разбиваме яйцето и отделяме 2-3 с.л. от него. 
Към яйцето прибавяме обезкостените вишни и череши, нарязаните на дребно ядки и стафидите.
Върху разточеното тесто, в средата посипваме кокосовите стърготини и върху тях изсипваме готовата плънка. Повдигаме краищата на тестото и оформяме капачето на пая.
Намазваме пая с оставеното настрана разбито яйце и поръсваме пая с кристална захар, като аз добавих и малко от ядките, но започнаха да прегарят, така че може да ги пропуснете.

Слагаме да се пече на 200С в предварително загрята фурна за около 40мин.
Кристалната захар ще придобие леко златист цвят и ще оформи сладко капаче на пая. 

Не слагаме захар в плънката, защото тестото и капачето са достатъчно сладки. 
Вие може да промените и да сложите пудра захар в плънката, а отгоре да го оставите чисто.

Да ви е сладко!
 


No comments:

Post a Comment