И се надявам, че вече не ви е писнало, но всички до един се получиха толкова добре, че заслужиха да видят свят!
Ако все пак сте пропуснали предните два, тук са рецептите:
Няма да ви бавя с излишни приказки и направо ви сервирам топла топла рецептата.
Необходими продукти:
За тестото използваме същата рецепта, както при последните няколко :) Ще ни трябва около 1/5та от него.
За плънката: Ориентировъчно, паят е с диаметър около 18см.
- 2 ч.ч. череши /замразени или пресни, каквито имате под ръка/;
- 1 ч.ч. вишни /като черешите/;
- 1/2 ч.ч. стафиди;
- 1/2 ч.ч. сурови ядки;
- 1 яйце;
- 1/2 ч.ч. кокосови стърготини;
- 2/3 ч.ч. кристална захар;
Начин на приготвяне:
След като сме приготвили тестото го разточваме на голям кръг.
За плънката разбиваме яйцето и отделяме 2-3 с.л. от него.
Към яйцето прибавяме обезкостените вишни и череши, нарязаните на дребно ядки и стафидите.
Върху разточеното тесто, в средата посипваме кокосовите стърготини и върху тях изсипваме готовата плънка. Повдигаме краищата на тестото и оформяме капачето на пая.
Намазваме пая с оставеното настрана разбито яйце и поръсваме пая с кристална захар, като аз добавих и малко от ядките, но започнаха да прегарят, така че може да ги пропуснете.
Слагаме да се пече на 200С в предварително загрята фурна за около 40мин.
Кристалната захар ще придобие леко златист цвят и ще оформи сладко капаче на пая.
Не слагаме захар в плънката, защото тестото и капачето са достатъчно сладки.
Вие може да промените и да сложите пудра захар в плънката, а отгоре да го оставите чисто.
Да ви е сладко!
No comments:
Post a Comment