Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Тасос.

      С наближаване на летните месеци, някак си все повече ме обзема желанието да отида някъде, където да слушам как вълните се разбиват в брега, леко да подухва летен бриз, да чувам чайките и да усещам топлото слънце върху кожата си. Разбира се и да имам един студен коктейл до себе си на плажа :)




      И понеже тази година е адски неясно къде, кога и въобще дали ще стигна до така желаната почивка, си припомних за миналогодишната. Беше в Гърция, на остров Тасос. Пътуването до там беше прекалено дълго или поне на мен ми се стори такова, но не съжалявах.


      Тръгнахме много рано сутринта от едно кътче в Родопите и карайки по пътя, не можех да откъсна поглед от невероятните гледки, които се разкриваха пред нас. Няма второ място като Родопите! И въпреки че беше температурата тогава беше около 0С градуса, всички бяхме заредени с настроение.









      Пристигайки в хотела, вече единственото ми желание беше да се инсталирам на леглото и никой да не ме закача до другия ден по същото време. Е, не стана съвсем така, но почивката я имаше. До вечеря.



      Нямахме търпение да опитаме от прочутата средиземноморска кухня и се нахвърлихме /образно казано/ на морските деликатеси. Останах доволна и някак си главата ми не можеше да побере фактите, които бях чела малко преди пътуването. А именно, че гърците, известни със здравословната си храна, повече от няколко десетилетия насам са на 10то място по затлъстяване в Европа. Как можеш да избереш да се храниш с боклуците от заведенията за бързо хранене вместо това, което ни поднесоха ... А това беше още първата вечер!



Направи ни впечатление, че там още със сядането на маса, се носи вода и хляб.









И като по традиция след вечерята, се разходихме и се почерпихме с вкусен сладолед.



      На следващия ден се добрахме с колата /да, с колата/ до някои от китните заливчета на острова и все едно бях попаднала на някакво извънземно място. Водата беше невероятно чиста и пурпурно синя.




Казах с колата, защото предпочитахме да обикаляме острова и всеки ден да сме на различен залив, което предполагаше използването на мпс-то.



      Разходки, различни плажове, някой от тях доста трудни за намиране... коктейли, чист въздух, средиземноморска храна, добра компания, без интернет и почти без телефон, дори ''опитахме'' и от лошото време на острова с една красива буря. Защо красива? Ще видите малко по - надолу на снимките :)



      Отбихме се и до един девически манастир, който респектираше с красота. Няма нужда да ви казвам, че не можех да си изтрия доволната усмивка от лицето :)









Разбира се, навсякъде се бяха пръснали лимонови дръвчера :)







И няма как да не обърнем внимание на маслиновите дръвчета, които са повече дори от нашите липови дръвчета :)



До една от залите, в която можеш да влезеш да запалиш свещ, на един стол имаше купа с локум. Беше за почерпка за здраве.



Разходихме се и до бившата столица на Тасос, където въпреки очакванията ми, че е запустяла и изоставена, кипеше живот.









Истинска почивка. От това имам нужда и сега!



Надявам се със снимките, които подбрах, да съм успяла да предам атмосферата, която ние усетихме, докато бяхме там :)














5 comments:

  1. Прекрасно място и прелестни снимки! И аз зажадувах за почивка по никое време :)
    Поздрави!

    ReplyDelete
  2. Здравей! Блогът ти много ми харесва и бих искала да го последвам в поне 1 социална мрежа, за да си го чета, когато има нови публикации. Проблeмът е, че освен e-mail, не виждам друг начин. Случайно дали имаш от лесните мрежи за следене - google+, facebook, twitter, bloglovin'? Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Здравей, Станислава :)
      Имам страница във FB: https://www.facebook.com/cakeandpancakeblog?ref=hl
      и Pinterest: http://www.pinterest.com/elitsasarbeva/
      Радвам се, че блога ти допада и че си намерила нещо интересно за себе си. Ще се радвам да споделиш мнение, препоръка и дори да ме поправяш, ако някъде съм сбъркала :))

      Поздрави!

      Delete
    2. Супер! Благодаря ти за отговора! Аз го намерих в bloglovin', но и в Pinterest и FB ще си го добавя! :)

      Delete