Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Тарт с круши и синьо сирене


Бързо, лесно, вкусно ... а с чаша вино ... ох, неописуемо! 
Тарт с круши и синьо сирене по Йоана
Сега е точният момент за този тарт. Не се чудете и бързо ръкави запретнете :)
Тарта направете и с усмивка си хапнете!
Вино добавете и се отпуснете :)

Голяма съм поетеса, няма що!
Сега шегата настрана. Продуктите ще намерите във всеки супермаркет, вино също! Според мен ще се съчетава по - добре с червено вино, но тъй като не съм му фен, розето дойде точно на време.


А ето и необходимите продукти (аз използвах тавата на фурната):
  • 1 пакет бутер тесто;
  • Няколко големи круши;
  • 100 гр филирани бадеми;
  • 100 гр синьо сирене;
  • 200 гр. неподсладена сметана;
  • 3 яйца;


Начин на приготвяне:
Застилате тестото в тава и поставяте хартия за печене отгоре и тава, пълна с ориз, боб или затискате с друга тежка тава. Идеята на това занимание е тестото да се надигне само по края, а в основата да подредим останалите продукти. И да се получи нещо като тавичка от бутер тесто.
Пече се в предварително загрята на около 200С фурна за 15мин.
Крушите подготвяме като разрязваме по дължина и премахваме семките и жилите.
Правят се напречни разрези съвсем леко отгоре и се подреждат в готовата тавичка от тесто.
Разбиваме яйцата и към тях прибавяме сметаната. 
Синьото сирене натрошаваме с ръце и разпределяме измежду крушите, а отгоре заливаме със сместа от яйца и сметана. Поръсваме с филираните бадеми и печем за около 25мин или до готовност. Оставяме да изстине, за да стегне сместа. 
Поръсваме с ментови листенца и сервираме.
Не забравяйте виното! :)

 

Да ви е сладко!

4 comments:

  1. Ау... Чудесия! Даже и без вино бих го оценила. :) Ели, предложението ти е страхотно!
    Поздрави сърдечни!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Гери, аз първия път хапнах без винце, но след това се влюбих :D

      Delete
  2. Невероятно вкусно е това, Ели,страхотно много ми допада, комбинацията е великолепна!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Наистина е много добро, а и толкова лесно за приготвяне! Вкъщи пак ще правя, че бързо свърши първия път :))

      Delete