Бързо, лесно, вкусно ... а с чаша вино ... ох, неописуемо!
Сега е точният момент за този тарт. Не се чудете и бързо ръкави запретнете :)
Тарта направете и с усмивка си хапнете!
Вино добавете и се отпуснете :)
Голяма съм поетеса, няма що!
Сега шегата настрана. Продуктите ще намерите във всеки супермаркет, вино също! Според мен ще се съчетава по - добре с червено вино, но тъй като не съм му фен, розето дойде точно на време.
А ето и необходимите продукти (аз използвах тавата на фурната):
- 1 пакет бутер тесто;
- Няколко големи круши;
- 100 гр филирани бадеми;
- 100 гр синьо сирене;
- 200 гр. неподсладена сметана;
- 3 яйца;
Начин на приготвяне:
Застилате тестото в тава и поставяте хартия за печене отгоре и тава, пълна с ориз, боб или затискате с друга тежка тава. Идеята на това занимание е тестото да се надигне само по края, а в основата да подредим останалите продукти. И да се получи нещо като тавичка от бутер тесто.
Пече се в предварително загрята на около 200С фурна за 15мин.
Крушите подготвяме като разрязваме по дължина и премахваме семките и жилите.
Правят се напречни разрези съвсем леко отгоре и се подреждат в готовата тавичка от тесто.
Разбиваме яйцата и към тях прибавяме сметаната.
Синьото сирене натрошаваме с ръце и разпределяме измежду крушите, а отгоре заливаме със сместа от яйца и сметана. Поръсваме с филираните бадеми и печем за около 25мин или до готовност. Оставяме да изстине, за да стегне сместа.
Поръсваме с ментови листенца и сервираме.
Не забравяйте виното! :)
Да ви е сладко!
Ау... Чудесия! Даже и без вино бих го оценила. :) Ели, предложението ти е страхотно!
ReplyDeleteПоздрави сърдечни!
Гери, аз първия път хапнах без винце, но след това се влюбих :D
DeleteНевероятно вкусно е това, Ели,страхотно много ми допада, комбинацията е великолепна!
ReplyDeleteНаистина е много добро, а и толкова лесно за приготвяне! Вкъщи пак ще правя, че бързо свърши първия път :))
Delete