Знам, че на всеки му се приисква от време на време, докато си е вкъщи и гледа как снегът тихо оцветява покривите в бяло, да си похапне нещо сладичко.
Факт е, че в повечето случаи посягаме към купения от вчера шоколад, останали бонбони или нещо подобно. По мои наблюдения малко са тези, които биха предпочели някакъв плод пред блокче шоколад или каквото и да е с шоколад :) Шокохолици :)
Разбира се, няма да овъртам, аз също съм така понякога! Човешко е все пак :)
Затова днес ще ви предложа бисквитки, направени с овесени ядки и аз им добавих малко шоколад за чар!
Изключително издръжливи са, ако все пак ви се наложи да останат повече от ден - два незабележими.
Вие може да разнообразите рецептата като добавите ленено семе, чиа, сушени плодове, кокос или каквото ви дойде на ум.
Ето и рецептата:
Необходимите продукти
- 300 гр. овесени ядки;
- 3 бр. яйца;
- 150 гр. кафява захар;
- 2-3 с.л. пълнозърнесто брашно;
- щипка сол;
- кора от лайм;
- Шоколад за украса;
За да си ги приготвите, запечете овесените ядки, докато придобият златист цвят. След това добавяме яйцата едно по едно, брашното, захарта, солта и кората от лайм.
Оставяме всичко в хладилник за няколко часа, докато овесените ядки поемат яйцата.
Оформяме бисквитките и ги подреждаме в тава, постлана с хартия за печене.
Пекат се на 180С за около 15мин.
Докато изстинат, разтапяме шоколад на водна баня като му добавяме малко масло и декорираме бисквитките.
Да ви е сладко :)
О, веднага бих придърпала двечки и подхвърлям ябълка в замяна. ;) Шегувам, ябълки също обожавам, но пък и сладичкото ми е слабост. Ели, чудни бисквитки!
ReplyDeleteУсмивки от мен. :)
Радвам се, че ти харесват, Гери :)
DeleteЕли,задигам ти две бисквитки за утрешна късна закуска,великолепни са за похрупване!Хубава вечер!
ReplyDeleteРоси, дано са ти харесали бисквитките :))
DeleteПоздрави!