Лято, жега, мор, задух ... и какво по - добре от една гореща супичка? :)
Шегувам се, разбира се! Единственото, което искам да консумирам в такова време, е някой леден коктейл, вода с лимон или таратор. Напълно разбираемо нищо да не му се яде на човек
Все пак е неизбежно да спрем да се храним. Тази супичка може да се консумира както топла, така и студена и е също толкова вкусна.
Приготвих я преди няколко месеца и чак сега се доредих да пооправя повечето снимки и да успея да ги кача в блога.
Бях се развихрила с няколкото ми свободни минутки и направих толкова много снимки, че може да отгатнете продуктите само по снимковия материал.
Не съм толкова лоша да ви карам да гадаета какви са останалите и ето го и списъка:
Необходими продукти за Кокосова крем супа с карфиол*
- 1/2 глава карфиол;
- 3-4 моркова;
- Няколко гъби печурки;
- Няколко стръка пресен лук;
- Стрък босилек;
- 1 с.л. настърган джинджифил;
- Подправки по желание;
- ~1 ч.ч. прясно мляко;
- ~ 1 ч.ч. кокосова сметана;
- 5-6 с.л. кокосово масло;
- Сол;
- Черен пипер;
Приготвянето си е фасулска работа. Сложих карфиола и морковите да се сварят и докато те се готвеха, запържих леко гъбите с малко кокосово масло, заедно с лука, настъргания джинджифил и подправките, докато пуснат целия си вкусен сок.
След като морковите и карфиолът са се сварили добре, изливаме водата и прибавяме гъбите, лука и подправките, заедно с мазнината.
Задушаваме за малко на тих огън като посоляваме и прибавяме още малко от маслото.Всичко изсипваме в блендер, а ако нямате, може да го замените с пасатор. Когато получим пюре, започваме да изливаме предварително затопленото мляко, а накрая и кокосовата сметана.
Посоляваме още, ако е необходимо.
*Б.Р. Без всякакви претенции за професионализъм или правилно приготвяне на крем-супа. Но едно е гарантирано - вкусна беше :)
Да ви е сладко и успешна, ползотворна и прохладна седмица!
Със сигурност ще ми хареса тази супичка, Ели! Кокосовата сметана определено внася нежност и фин аромат!
ReplyDelete