С изминаването на почивните дни и подготовката за новата седмица, настроението за свършващата почивка е леко носталгично. Но пък сме се заредили с положителна енергия. Зимата, която ни изненада с това, че все още не е дошла... Даже напротив! Времето е някакси есенно. Идеално за разходка в планината или просто някъде извън града, на чист въздух! Празниците свършиха, а с тях и почивката, и приятните разходки измежду ароматни борчета и сух студ! Духът и разумът се бунтуват срещу бързото завръщане в реалността, затварянето в офиса и сивото ежедневие по прашните софийски улици.
Затова и реших да направя деня си малко по - приятен. Може пък седмицата да не се познава по Понеделника, а по изминалата Неделя :) Нещо бързо и лесно за закуска, но от друга страна ефектно и кокетно. Спрях се на кексчета, рецептата за които намерих случайно и могат да бъдат приготвени по много различни начини. Стига да имате достатъчно въобръжение. Сигурна съм, че биха се получили изключително добре и с нещо солено като добавка.
Продукти:
Затова и реших да направя деня си малко по - приятен. Може пък седмицата да не се познава по Понеделника, а по изминалата Неделя :) Нещо бързо и лесно за закуска, но от друга страна ефектно и кокетно. Спрях се на кексчета, рецептата за които намерих случайно и могат да бъдат приготвени по много различни начини. Стига да имате достатъчно въобръжение. Сигурна съм, че биха се получили изключително добре и с нещо солено като добавка.
Продукти:
- 1 яйце
- 1 ч.ч. захар /може и кафява/
- ~150 гр. вишни /може и замразени/
- 2 ч.ч. брашно
- 1/2 ч.ч. кисело мляко
- 1/2 ч.ч. вода
- 3-4 с.л. олио
- 1 1/2 ч.л. сода за хляб
- 1 ч.л. канела
- 1 кутия шоколадови трюфели
- 1 ванилия
Приготвяне:
Смесваме яйцето, брашното, захарта, олиото, водата, канелата, ванилията и содата, предварително угасена в киселото мляко. Разбъркваме добре и прибавяме вишните. Ако се били замразени, бъдете сигурни, че не е останала вода или лед по тях.
Пълним формички за мъфини до половина и поставяме по един шоколадов трюфел в средата. Отгоре изсипваме още малко от сместа, така че да покрие бонбона. Формичките не трябва да бъдат пълни до горе.
Пекат се в предварително загрята фурна на около 180С градуса до леко покафеняване. Извадете ги от формичките, когато са леко изстинали.
Здравейте !Създали сте Прекрасно и Уютно местенце ! Позволих си да Ви добавя в блоговете които следя .
ReplyDeleteБлагодаря ви, Анжела :)
Delete