Честит Гергьовден, мили приятели! :)
Малко позакъснял поздрав, но от сърце! Да сте живи и здрави, много успешни и целеустремени и не на последно място, обичани и обичащи!
Всичко останало ще дойде с времето и от самосебе си.
Днес съм избрала да ви представя тези симпатични питки, рецептата на които взех от Ossigeno.
Аз се спрях на последния вариант, който мисля, че е и най - бърз. Без месене и много бъркане :)
Питки с прясно мляко
Необходими продукти:
- 1 ч.ч. брашно и още малко за доразточване;
- 1/2 ч.л. сол;
- 1 ч.л. бакпулвер;
- 60 грама леко меко масло + малко за намазване на питките преди печене;
- 1/4 ч.ч. прясно мляко;
- Малко настърган пармезан за поръсване;
Начин на приготвяне:
В купа смесваме брашното, солта и бакпулвера.
Към тях добавяме маслото и разбъркваме с ръце, докато се оформят маслени трохи.
Накрая прибавяме прясното мляко и отново разбъркваме.
Набрашняваме плота и изсипваме сместа. Аз разточих на няколко пъти, като прехлупвах крайчетата и разточвах отново.
Така се оформя тесто без месене.
Накрая изрязах кръгове и ги наредих в тава, постлана с хартия за печене.
Намазват се с отделеното масло за целта и поръсих с настъргания пармезан.
Пекат се в предварително загрята фурна на 230С за около 10тина мин и до лек златист цвят.
Топли са по - вкусни за хапване :) Особено ако ви се намира и някоя разядка ...
Рецептата ми напомня на тази за приготвяне на обикновени скони, само дето сконите са още по-лесни - без месене и без точене :-). Копирам си твоята за тестване. Поздрави
ReplyDeleteОпитах ги тези питки - много леки и със страхотен маслен вкус. Чудесни са и много бързо се похапват, мерси за рецептата. Поздрави
ReplyDeleteСтрахотни са тези питки! Толкова апетитно изглеждат!
ReplyDelete