Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Орехов хляб със сода


Както (ако) забелязвате напоследък, публикациите пооредяха. Но това не е защото съм забравила любимото ми виртуално местенце, а защото просто времето тича по - бързо от мен и трябва да го догоня :)

Последните две седмици около мен се завъртяха толкова много и различни неща и толкова много работа за свършване, че чак не ми се вярва :) Но! От друга страна съм много доволна, защото така се чувствам полезна и моментите със ''залежаване'' пред телевизора и на дивана го няма. Аз никога не съм била привърженик на стоенето вкъщи по цял ден. И като се замисля единствените дни напоследък, които съм прекарала вкъщи за по - голяма част от деня, е било защото съм се вихрила в кухнята :) Мисля, че ще се съгласите, че развихрянето в кухнята отнема доста време, включвайки снимането след това :)


Ореховия хляб, на който хвърлих око наскоро и до чиято рецепта се добрах, благодарение на Роси излезе адски ароматен и интересен! 
Накрая, когато беше останало едно малко парченце, на мен ми се бяха дояли брускети, та го нарязах на тънки филийки, които поръсих със зехтин и малко сух босилек и запекох за малко във фурната. Станаха божествено! А за късмет имах и крем сирене за мазане, имах хубаво вино ... нещата отидоха далеч :)
Въпрос на вкус е как искате да си похапнете от хлебчето. Варианти много, стига да имате въображение, което да пуснете да се развихри :)


Необходими продукти за Орехов хляб на Роси:
  • 350 гр. брашно;
  • 1 с.л. сол;
  • 1 ч.л. захар;
  • 1 ч.л. сода;
  • 1 с.л. лимонов сок;
  • 250 мл. прясно мляко;
  • 70 гр. едро счукани орехи;

Начин на приготвяне:
Запичаме внимателно орехите като внимаваме да не ги прегорим.
В купа слягаме брашното, солта, захарта, содата и орехите.
В друг съд се разбъркват прясното мляко с лимоновия сок, след което ги прибавяме към сухите съставки.
Разбъркваме добре и оформяме тесто и го поставяме в тава, постлана с хартия за печене. Оставяме го да почине на топло и печем в предварително загрята фурна на 180С до суха клечка.


Да ви е сладко :)

3 comments:

  1. Щом е содено хлебче, аз съм "за"! Пък и с орехчета, чудо! :) Сега и аз съм си харесала едно содено хлебче с разни добавки. Само да стигна до него и да го приготвя, ще споделя (опитах чуждо и наистина ми хареса). ;)
    Поздрави, Ели!

    П.П. "...около мен се завъртяха толкова много и различни неща и толкова много работа за свършване, че чак не ми се вярва :) Но! От друга страна съм много доволна, защото така се чувствам полезна и моментите със ''залежаване'' пред телевизора и на дивана го няма. Аз никога не съм била привърженик на стоенето вкъщи по цял ден." Това ми прозвуча толкова познато... И аз това му обичам на натовареното ежедневие - че се чувствам полезна. Пък за почивка все се намира някоя минутка. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Гери, да споделиш после рецептата за хлебчето, което си харесала, за да го пробвам и аз :))
      Колкото до почивката, аз даже трудно намирам минутките последните няколко седмици, но знам, че скоро идва почивка от цели 4 дни и тази мисъл ме крепи :)
      Поздрави и усмивки! :)

      Delete
  2. Ели,благодаря ти,че още веднъж ми гласува доверие и че успях да го оправдая с предложението,което намери при мен!Много доволна звучиш и това искрено ме радва!Наистина хлебчето е чудно като се препече,пък с крема-сирене-ах,ах....!
    Пожелавам ти спорни и ползотворни дни и дела!

    ReplyDelete