Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Да живее простотата и семплото!

В моето виртуално местенце много рядко ще виждате солени ястия, като изключим различните тестени изделия, които не включвам към ''соленото'', което имам предвид.
И да ви кажа, сигурна съм, че няма да страдате от липсата им, защото в блоговете из нета е пълно с всякакви вкусотии.

Относно рецептата и това, което съм избрала, дори не помня кога и къде за първи път опитах такава паста. Няколко пъти вече я приготвям и всеки път по различен начин, но все не беше точно това, което исках. Беше или прекалено солена, или сосът беше много течен или ароматът на сьомгата не се усещаше достатъчно добре... въобще намирах си кусури. Допреди няколко дни! 
Целях се към простотата на ястието и не исках да обливам пастата с тежък сос, като той да бъде приготвен максимално бързо и лесно.



Като се замисля, напоследък се придържам към простотата и изчистената линия във всеки аспект от живота ми. Сещате се, говоря за моментът, в който просто си като пренавита пружина и изведнъж, събуждайки се сутринта, разбираш, че много от нещата, за които се кахърим, нямат реално значение за благото ни съществуване. И така ставаме леко пасивни, което съвсем не значи, че бихме се примирили с нещо само, за да го има. По - скоро става въпрос за начина, по който ще го получим и ако все пак в крайна сметка не ни се наредят нещата, продължаваме с лекота и не страдаме особено. Колкото повече си давал от себе си в една насока и дълго време не си виждал никакъв резултата, толкова по - въздържан ще си след това.


       Абсолютно здравословно е да се практикува малко по - голямо равнодушие към заобикалящите ни събития и хора, които ги създават. В края на краищата важно е да си гоним целите и да избягваме натоварване и загуба на време и нерви с несмислени временни спънки и затруднения.


Семплата ми рецепта се състои от няколко съставки, които може да намерите във всеки средно-голям магазин. 

Необходимите ви продукти:
/за две голями или четири малки порции/
  • 1/2 пакет паста;
  • 100 гр. пушена сьомга;
  • 100 гр. заквасена сметана;
  • 100 гр. крема сирене;
  • 1/2 ч.ч. мляко;
  • връзка копър;
  • сол;
  • пармезан за поръсване;


Начин на приготвяне:
Сваряваме пастата по описанието на пакета в малко подсолена вода с няколко капки зехтин в нея. Когато са готови, изсипваме водата и докато са още топли, добавяме сметаната и крема сиренето, нарязаният на ситно копър, няколко щипки сол и разбъркваме. 

Накъсваме на парченца сьомгата и я слагаме при пастата като разбъркваме. По този начин парченцата сьомга ще се разпределят, а пастата ще поеме от аромата и вкуса на рибата.


Връщаме на котлона на слаб огън като добавяме малко по малко млякото като бъркаме непрекъснато, докато пастата заблести и поеме млякото напълно. Така ще избегнем изсъхването на пастата, което е често срещано, тя ще поеме от млечния вкус и ще стана още по - ароматна.

Сервираме и поръсваме деликатно с пармезан преди сервиране.
Да ви е сладко!


No comments:

Post a Comment