Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Палачинкова торта с шоколадов крем - сирене


Никога досега не съм правила палачинкова торта! Обичам палачинките и още повече обичам палачинковите торти, но винаги съм си хапвала в заведенията или на гости. Толкова ми е било вкусно, че дори не съм се замисляла с какъв крем е правена, колко са тънички палачинките и т.н. 



Когато започнах да приготвям палачинките за тортата, оставих първите няколко, защото ми се струваха прекалено дебели и като че ли сместа не беше достатъчно рядка ... Първоначалната ми идея беше да направя блатовете (т.е. палачинковците) и след това да измисля и крем. Разбира се, бях взела някои продукти от магазина преди това. Видях и много хубаво сладко от зелени смокини, на което не можах да устоя ... 


Малко ще сменя темата, но знаете ли какъв въпрос ме измъчва напоследък. Задължително ли е винаги, когато нещата вървят добре, доволни сме от постигнатото, постигаме целите и градим нови, винаги ли трябва да ни бъде "припомнено", че многото хубаво всъщност не е на "хубаво"? Наскоро имах такова преживяване, което много бързо ме върна на земята, където човешките отношения и човешкото отношение нямат нищо общо. За няколко дни мислех, че се връщам там, откъдето бях започнала преди година. От самото начало. 


Радва ме това, че когато направиш нещо с добро, не може да очакваш нищо друго. Както и обратното. Когато добрата дума и споделената мъка наистина са половин мъка.

Много е приятно да срещнеш здравомислещи хора, можещи да видят ситуацията от различни ъгли и да вземат правилното решение.


И просто така, от нищото, излизаш от кошмара и нещата започват да се нормализират. 
Точно тук идва и моментът, когато решаваш, че е време за палачинкова торта :)
Едно разбрах, докато я правех! Палачинките трябва да са изключително тънички, за да не се налага след това да си режем парчетата с нож. 


Необходими продукти за палачинкова торта:


Използвах стандартната рецепта за палачинки, не мисля, че е необходимо да я пиша.
За крема:
  • 2 пакета крем сирене Филаделфия с шоколад;
  • няколко пасирани ягоди;
  • 3-4 с.л. заквасена сметана;


Допълнително:
  • 50 гр. черен шоколад;
  • 2 с.л. масло;
  • сладко от зелени смокини;
  • 200 гр. ягоди;


Начин на приготвяне:
След като сте готови с палачинките и докато те изстиват, приготвяме крема като пасираме ягодите и ги смесваме със заквасената сметана. А след това прибавяме и крем сиренето Филаделфия. 

Разтопяваме шоколада на водна баня и му прибавяме 2 с.л. масло. 
Подреждаме две от палачинките за основа на тортата и мажем с крема, а върху него подреждаме парченца ягоди. Отново редим палачинки и мажем със соса от сладкото и парченца зелени смокини. Така продължаваме и накрая мажем последната палачинка с разтопения шоколад и декорираме с ягоди и смокини.


Да ви е сладко :)


6 comments:

  1. Великолепна е, неустоима и изкушаваща! А котарачето е бонбон! Поздрави!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Кате :) Котарачо само изглежда бонбон, иначе проявява характер много често :))

      Delete
  2. Ели,обикновено,когато много ми дойде настроение и се почувствам волна и щастлива,много бързо се случва нещо да ми попари хубавите чувства.Това е сигурно някакъв природен баланс :) ,макар и нежелан от нас.
    А тортата е великолепна!Гушни котето от мен!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Роси, аз също си мисля, че не може всичко да е черно или бяло, винаги минаваме границата и природата си знае работата. И въпреки че го знам, пак не мога да свикна с тази зависимост :)
      Гушнах вече котето и то ти прати поздрави :))
      Прегръдки от мен, мила!

      Delete
  3. Разкошна! Как си ги направила палачинките с еднаква големина! Моите все заемат едни абстрактни геометрични форми, освен ако не се старая за някоя рецепта за блога :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Благодаря ти, Дени :) А палачинките направих с като доста си поиграх, защото по принцип и моите не стават съвсем с еднаква големина :))

      Delete