Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Пудинг с чиа и ягоди


Лятото вече не наближава, ами направо си дойде! Не разбрах дали имахме пролет тази година или беше само на теория :) 


От ботушите преминах на летни обувки, а пролетното яке дори не съм го изваждала от гардероба. Не, че се оплаквам, разбира се, но щеше да ми е по - приятно да усещам миризмата на разлистилите се цветя и дръвчета и да мога да се насладя на запролетяването по - дълго :) 


И още с показването на първите по - топли дни, започнах да мисля за море, за почивка, за златни плажове със ситен пясък, студени коктейли, диня.... Накъде без нея?! И ето вече плавете за първата лятна почивка са направени, местата са резервирани, а скоро и куфарите ще са стегнати!


Вие на вълна почивка ли сте вече или още ви държи шока от разката смяна на сезоните? И къде мислите да почивате тази година?  Моето скромно мнение за почивка покрай голям воден басейн, т.е. море в нашия случай, е че нашето красиво черноморие е останало с малко места, на които да можеш да отидеш и да не ровиш в пясъка стъклени бутилки от бира, фасове или други съкровища. Това е и една от многото причини да избера почивката ми да е в съседна Гърция. Пък и ще се насладя на пресни морски дарове! Нямам търпение вече :) Миналата година след един злополучен обяд с миди, две седмици не можах да се съвзема и да си стъпя на краката ... просто защото бяха "току-що извадени", видиш ли! Както често казваме, "Мила родна картинка" .


Размечтахте ли се вече за почивка? :) Хайде сега да ви върна няколко минутки по - рано, когато щях да ви говоря за новото ми десертче, което се излюпи от останали продукти вкъщи :)


Пудинг с чиа и ягоди



Необходими продукти*
*Тук е моментът да кажа, че количеството зависи изцяло от вас и това колко порции и какви размери искате да са те :) Аз добавях на око и опитвах, докато не докарах на вкус и не ми хареса :) Обратно към продуктите:


  • Около 1/2 кофичка кисело мляко поне 3%;
  • Около 1/2 кофичка кокосово мляко;
  • Около 1/2 кофичка заквасена сметана;
  • Мед/агаве/пудра захар на вкус;
  • 2-3 с.л. чиа семена;
  • Няколко ягодки за декорация


Начин на приготвяне:
Смесваме всички съставки без ягодите и разбъркваме, докато не се смесят добре.
Изсипваме в купички и оставяме в хладилник за няколко часа. Преди сервиране декорирайте с ягоди или други плодове, които имате под ръка.



Да ви е сладко! :)





2 comments:

  1. :))) И аз много мисля за море:))) ще започнем от десертите, нали:))) Великолепно свежо предложение! Поздрави!

    ReplyDelete
  2. За море не мисля изобщо,защото ми е близо целогодишно ,но за този десерт обещавам да помисля съвсем реално,много полезен и свеж,а снимките са прекрасни,Ели!

    ReplyDelete