Блогът се премести!

Здравейте, Cake and Pancake се премести! Ще бъдете пренасочени след 6 секунди. Ако не ви се чака, посетете
https://cakeandpancake.wordpress.com/

Тасос.

      С наближаване на летните месеци, някак си все повече ме обзема желанието да отида някъде, където да слушам как вълните се разбиват в брега, леко да подухва летен бриз, да чувам чайките и да усещам топлото слънце върху кожата си. Разбира се и да имам един студен коктейл до себе си на плажа :)



Козуначена торта с крем маскарпоне и още нещо ... :)

        Прегледах много снимки, рецепти и публикации на различни идеи за употреба на стария козунак, но да си призная, нищо не можа да ме грабне. Може би единствено крем карамела с козунак, но не беше моето ''нещо''.

Спомени от Великденския заек с морковите ...

        Покрай Великден и цялото това готвене, работа /да, наложи ми се да работя повечето официално почивни дни/, ходене насам - натам, недоспиване, празнуване на Цветница /и след това!/, идеята ми да направя още веднъж от любимата ми морковена торта, остана само хубав спомен :)


   

Двоен лимонов чийзкейк с рикота

         Още докато бях в Италия, бях твърдо решена да приготвя 90% от десертите, които опитах там /и не само десертите :)/! И така се разтърсих за точната рецепта на едни лимонови десертчета, но си останах само с търсенето, защото из българските сайтове не намерих. Може би трябваше да пробвам и с чуждоезиковите, но да си призная, вече нямах особено търпение и реших да направя някаква лека импровизация между това, което искам да сготвя и да използвам за основа някоя от рецептите, които намерих. И ми се получи доста добре!



Куклинден, Цветна Неделя, Връбница, Вая или Цветница

Денят след Лазаровден е и един от малкото празници преди Страстната седмица, почитан както в православната църква, така и в католическата, и в протестантската, една седмица преди Великден, това е Цветница.



Лазаровден и питка на розички

        За тези, които все пак не знаят, Лазаровден се чества в събота преди Великден.  След вечерята с чаша италианско вино, ми останаха няколко минутки да ви споделя рецептата си. Дано й се насладите!



Pizza, pasta e vino a Roma

Toto Cutugno - Buonanotte

         И така пътуването, което планувахме почти 2 месеца, дойде и отмина скорострелно! Всички дни в античния град се изнизаха неусетно. Дали защото всичко беше ново и интересно и накъдето и да погледнех, виждах нещо красиво или защото просто дните не ми стигнаха и след хвърлената стотинка във Фонтан ди Треви, подсъзнателно знам, че ще се върна там ...